Бойко Миленков: Вярвам, че ни предстои силен сезон


Бойко Миленков: Вярвам, че ни предстои силен сезон
(сн. beroebasket.com)
07-08-2018 20:01 | beroebasket.com | BGbasket.com

Броени дни след края на европейското първенство по баскетбол за юноши U18 и само ден след навършването на 35-ата си годишнина екипът на beroebasket.com разговаря с помощник-треньора на Берое Бойко Миленков. Наставникът направи оценка за представянето на тима ни в Македония и сподели какви са очакванията му за предстоящия сезон на Берое.

 

- Г-н, Миленков, намираме Ви малко след 35-ия ви рожден ден. Преди всичко Ви желаем здраве и много успехи в личен и професионален план! От много години сте в Стара Загора, усещате ли града като втори дом?

 

- Благодаря за пожеланията! Надявам се преди всичко здравето да е с мен и моите близки хора. Факт е, че съм в Стара Загора вече близо десет години, напълно разбираемо е да чувствам града като по-специално място. Определено това е вторият ми дом, където имам удоволствието да чувствам подкрепата на хората, които се интересуват от баскетбол. Истината е, че аз съм човек, който не обича шумотевицата и показността и се опитвам всячески да страня от тях. Искам да си върша работата и да виждам положителните резултати от нея за Берое и националния отбор.

 

- Споменахте националния отбор, само преди няколко дни юношеската ни национална гарнитура до 18 години, на която вие сте помощник-треньор, завърши на 11-то място на проведеното европейско първенство в Македония. Как оценявате класирането на младежите? Имаше ли какво още да извлечем от представянето на отбора?

 

- На база отборите, които взеха участие в провелото се в Македония европейско първенство, мисля, че можехме да влезем в осмицата, но реално, ако трябва да бъдем честни, мястото ни е между 7-о и 12-о. В този смисъл завоюваното 11-о място до известна степен е отражение на потенциала ни като отбор. Пак казвам обаче, че при по-добро стечение на обстоятелствата нямаше да е незаслужено, ако бяхме заели 2-3 места по-напред.

 

- Има ли надежда за развитието на българския баскетбол предвид работата ви с юношеската национална гарнитура до 18г.?

 

- Темата е доста обширна. Със сигурност бъдеще има, съществуват и обективни предпоставки, за да бъдем оптимисти за него. За съжаление, ние като държава доста изоставаме в осигуряването на адекватна на нуждите на клубовете спортна база. Тук дебело подчертавам, че не говоря само и единствено за баскетбола. Това определям като основна причина да не сме на по-високо ниво. Налице са качествени треньори, както желаещи да се ангажират професионално с този спорт, има и потенциал. Единственото, което чувствително изостава, е добрата база. Нейната липса създава невъзможност за провеждането на адекватни тренировъчни занимания.

 

- Август е време за почивка, но също така е и период на активна трансферна подготовка за предстоящия дълъг баскетболен сезон. Какви са очакванията Ви за представянето на Берое? Със сигурност целите са по-добро представяне на отбора спрямо отминалия сезон?

 

- Напълно нормално и очаквано е всяка година да искаш да надграждаш над постигнатото през предходната. За съжаление, трябва да отбележим, че в изминалия шампионат не успяхме да оправдаем очакванията. Вярвам, че ще съумеем да направим наистина качествена селекция, с добри чужденци, които да вдигнат нивото. Това неминуемо ще доведе до постигане на зададените цели на Берое, а това ще радва през цялата година стотиците фенове по трибуните.

 

- Вашето пожелание към привържениците на баскетбола в Стара Загора и в частност на Берое?

 

- Надявам се, че феновете ще бъдат с нас през цялата година. Берое и баскетболистите имат нужда от тях. Желанието на всички ни е да виждаме пълни трибуни и да радваме публиката с представянето си. Дано успеем да ги заредим с положителни емоции през сезона, защото баскетболът преди всичко е забавление.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Берое, Бойко Миленков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи