Със скандал започва европейското за момчета U16


Със скандал започва европейското за момчета U16
09-08-2018 15:07 | BGbasket.com

Европейското първенство за момчета U16, Дивизия Б, в Сараево, където е и българският тим в тази възраст, започва със сериозен скандал, научи BGbasket.com.

 

Министерството на външните работи в Босна и Херцеговина е отказало да издаде визи на отбора на Косово, който продължава да чака разрешение да влезе в страната в Скопие.

 

ФИБА заплашва Босна дори с изваждане от всички състезания под нейната егида, за да разреши проблема, но засега няма движение по случая. Припомняме, че мъжкият национален тим на България е в една група с босненците в световните квалификации.

 

От министерството дори отказват да дадат официално обяснение на Босненската баскетболна федерация, която е организатор на европейското. Неофициалното становище е, че министерството е поискало Косово да се състезава без флага си и без химна преди всеки мач както е традицията, но от ФИБА естествено са отказали.

 

Засега предложението на ФИБА е първият мач на Косово, именно срещу Босна и Херцеговина, да бъде преместен от днес за първия почивен ден на шампионата.

 

Интересното е, че други отбори до момента не са имали подобни проблеми - хандбалните отбори на Косово и Босна играха в Тузла преди две години без никакви инциденти.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евробаскет 2018 за момчета U16
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи