Христо Ценов: Отборът ни е за пример


Христо Ценов: Отборът ни е за пример
(сн. FIBA.com)
13-08-2018 12:35 | basketball.bg

Националният отбор за момчета до 16 години записа две победи и едно поражение в мачовете си досега на европейското първенство в Сараево. Нашите момчета се бориха мъжки срещу един от фаворитите за влизане в тройката – Полша, а след това съкрушиха съпротивата на Кипър и Финландия. До края на груповата фаза остават мачове с бойкия тим на Исландия – днес от 22:00 ч. българско време, и срещу Унгария утре.

 

„Макар и все още да нямаме яснота за изхода от групите, сред нас, в ръководния екип цари постоянен оптимизъм и моментно удовлетворение", споделя старши треньорът на тима ни Христо Ценов пред официалния сайт на БФБ и добавя: "Това се дължи на факта, че играчите дават всичко от себе си. Разбира се, турнирът дори не е преполовен. Истинските изпитания тепърва предстоят - както на терена, така и извън него. Вярвам, че се подготвихме оптимално добре за мача с Исландия. Противник, който отдавна не е тотален аутсайдер в първенствата, където участва. Напротив, изключително добре структуриран отбор с ясна организация и винаги фанатично себераздаване“.



Прочети пълната статия на Viasport.bg

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Национален отбор по баскетбол за момчета до 16 години, България (16), Евробаскет 2018 за момчета U16, Христо Ценов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи