Поклонението пред Митко Димитров ще бъде в петък


Поклонението пред Митко Димитров ще бъде в петък
(сн: Фейсбук: Yambol Adamant / Ямбол Непреклонни)
16-08-2018 12:58 | BGbasket.com

Поклонението пред Димитър Пенчев Димитров ще бъде в петък (17 август). То ще започне в 12:30 часа в зала "Георги Христов" в Ботевград, където той прекара голяма част от кариерата си, съобщава botevgrad.com.

 

Бившият баскетболист и треньор ни напусна вчера след тежко боледуване.

 

Митко Димитров е продукт на баскетболната школа на Балкан Ботевград. С подрастващите формации става два пъти шампион на България и още 17-годишен е включен в мъжкия тим на Балкан. Баскетболните му качества и сърцатата му игра са забелязани от ямболския треньор Иван Чолаков, който го привлича в града край Тунджа. Димитров бързо се налага като основен играч, градацията му с ямболския тим в шестте години е възходяща, за да се стигне до спечелването на шампионската титла през сезона 2001-2002 година.

 

Завръща се в родния Балкан, след това за кратко преминава във варненския Черно море. След четири сезона за Балкан той преустановява кариерата си като играч през 2007 година. Не спира с баскетбола - продължава като треньор, предавайки баскетболните си умения и изключителния си дух на момчетата от школата на Балкан. И под негово ръководство кадетите стават шампиони на България през 2012 година.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи