Монтана привлече четири нови състезателки


Монтана привлече четири нови състезателки
(сн: BGbasket.com)
20-08-2018 15:15 | Ваня Николова

Шампионът на България и носител на Купата по баскетбол при жените Монтана 2003 започна днес подготовка за новия сезон. Баскетболистките на треньора Стефан Михайлов се събраха тази сутрин на стадион „Огоста“ в града, където проведоха първа тренировка.

Клубът привлече четири нови състезателки.  Монтана подписа договор с американката Кейтлин Матю, 188 см. Тя трябва да пристигне след пет дни в България.

„Играла е четворка, петица. Преди две години беше в Бадел (Скопие), където направи добро впечатление. Беше най-добър борец в Лигата на полусезона, после е играла в други отбори. Отборът на Целе имаше желание да я привлече преди две години“, съобщи треньорът Стефан Михайлов.

Останалите три нови състезателки започнаха подготовка с отбора. Това са украинката Олга Дубровина и младите Константина Какогиани, родена през 2001 година, и Преслава Колева, набор 1999.

Дубровина няма какво да я представям. Дълги години игра в България. Национален гард на Украйна. Връща се след раждане. Амбицирана е отново да си върна нивото и да играе за украинския национален отбор, което смятам, че ще се случи на 90 процента и тя ще играе на европейско първенство догодина. Може само да ни бъде от полза. Смятам, че двете с Виктория Стойчева ще бъдат най-добрата гардова двойка в Адриатическата лига“, коментира треньорът на Монтана.

„Другите две млади момичета имат голям потенциал и голяма амбиция да се развиват. Константина идва от Септември 97, а Преслава е девойка на Балкан (Ботевград). Миналата година игра в Рилски спортист (Самоков), 191 см е висока. Момиче с такава височина, физика, желание да се развива не е за изпускане. Започват да работят с нас и се надявам да се развият в следващите години“, заяви още Стефан Михайлов

 

 

(На снимката: Новите попълнения на Монтана 2003 отляво на дясно - Преслава Колева, Олга Дубровина и Константина Какогиани)

В следващите дни Монтана трябва да подпише с още едно момиче, на позицията център.

Американката Сара Бут също трябваше да се върне в Монтана, но тя ще продължи кариерата си в Австралия. „Плановете се промениха. Сара подписа в силната лига в Австралия. Предпочете да отиде там. Който има по-добри предложения и условия, заминава“, каза Стефан Михайлов.  

Виктория Стойчева бе освободена от сутрешната тренировка, тя ще се присъедини към тима по-късно днес. Даниела Петева няма да играе по нейни лични причини, но има вариант да се завърне в тима по-късно, заявиха от клуба.  

Монтана има нов кондиционен треньор. Това е Мартин Павлов, който ще смени Венислав Наумов.

В лагера на Монтана днес имат повод за празнуване. Дългогодишният треньор в клуба Славко Димитров има 60-годишен юбилей.

BGbasket.com честити на рожденика и му пожелава здраве, късмет и много успехи.

 

Ваня Николова, пратеник на BGbasket.com в Монтана

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - жени, Монтана 2003
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи