Георги Давидов: Трябва ни само желание, имаме всичко друго


Георги Давидов: Трябва ни само желание, имаме всичко друго
(Снимка: LAP.bg)
27-08-2018 17:15 | Мария Мицова

"Доволен съм, това което имахме като визия и желание го спазихме, не излязохме от рамката. Целта ни е да имаме млад отбор, да се дава шанс на изява на тези играчи," заяви старши треньорът на Академик София Георги Давидов на старта на подготовката за новия сезон.


Ники Николов, Ники Грозев, Андрей Иванов наистина направихме стабилно подсилване, време е те да са тези, които носят отговорност в отбора си, а смятам, че това бе най-добрата опция за тях. Трябва вече да помагат и на още по-младите. Иска ми се така заедно да вървим напред, да играем, да живеем, и да се развиваме заедно," допълни наставникът.

 

Давидов започва втория си сезон като старши треньор, като освен огромната подкрепа на Петко Маринов до себе си, ще има за помощник и  Даниел Клечков.


"Имаме най-добрите условия за съществуване на баскетболен отбор, всичко ни е под ръка и нищо друго не ни трябва, само желание," продължи Давидов.


"Първата седмица на подготовка е входяща, в нея основната ми цел е да видя в какво състояние са момчетата и до няколко дни да реша на какво да заложим и върху какво да работим. Имам план за всяка ситуация, и аз ще се адаптирам към тях и те към мен," убеден е младият треньор.


С каква мотивация започва подготовката на Академик? "Казах на момчетата, че името на Академик София ги задължава, да носят отговорност към него, защото са наследници на отбор с голяма история, на един от най-старите клубове в България с много отличия и легендарни баскетболисти, излезли от него," завърши Георги Давидов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик София, НБЛ - мъже, Георги Давидов,
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи