Русия тренира с 13 играчи, Базаревич не изключи изненада от Мозгов


Русия тренира с 13 играчи, Базаревич не изключи изненада от Мозгов
01-09-2018 09:10 | BGbasket.com

Руският национален отбор проведе открита тренировка преди втория етап от световните квалификации. В него Сборная е в група К заедно с България.

 

Заради контузия от първоначалния състав отпадна Андрей Зубков, а Дмитрий Кулагин все още не се е присъединил към лагера в Новогорск.

 

Русия приема България на 16 септември в Химки, а преди това гостува на Чехия. На 6 и 8 септември тимът играе приятелски мачове с Полша и Израел.

 

"Сами се поставихме в трудна ситуация след първия етап, като загубихме три мача. Затова, за да играем на световно, сега трябва да побеждаваме във всеки мач," заяви селекционерът Сергей Базаревич.

 

"Загубата на всеки играч е от значение, още повече играч на такова ниво като Тимофей Мозгов. Обсъдихме нещата, той се извини, но има обстоятелства, които налагат отсъствието му. Иска ми се да кажа, че има и някакъв минимален шанс в последния момент да размисли и да дойде. Адаптираме се към всяка ситуация," коментира той отсъствието на основния си център.

 

Относно натурализацията на Жоел Боломбой, Базаревич обясни: "Следим ситуацията. Харесах го още преди две години. Не отказваме помощ. Ще се радваме да го използваме, когато това е възможно."

 

Домакинският мач с България е в Химки: "Всички домакинства досега сме играли пред пълни трибуни. В Химки винаги има прекрасна атмосфера, както е и на другите места. Вероятно ще тренираме няколко пъти и там, не ни е далеч."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Световно първенство 2019, Русия
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи