Босна остана без треньор, но ще получи звездите от НБА


Босна остана без треньор, но ще получи звездите от НБА
01-09-2018 16:15 | BGbasket.com

Един от съперниците на България в група К - Босна и Херцеговина окончателно остана без национален селекционер, две седмици преди втората фаза от световните квалификации да започне.

 

Както BGbasket.com вече писа, Душко Вуйошевич претърпя бъбречна трансплантация, а помощникът му Менсур Байрамович получи страхотна оферта от Хонг Конг и я прие. Така Байрамович, който трябваше да води тима поне в първите два мача, също няма да може да замести Вуйошевич. Самият Вуйошевич също призна, че не знае изобщо кога ще е достатъчно възстановен, за да продължи работа.

 

Затова сега Босна търси спешно нов наставик. Веднага за позицията се спрегна  Ясмин Репеша, който обаче обясни, че по-скоро е готов да помага като консултант, отколкото да бъде старши треньор.

 

Страхотна новина обаче подобри ситуацията в Босна, тъй като с помощта на правителството, местната федерация намери пари да плати застраховките на НБА звездите си Юсуф Нуркич и Джанан Муса. Нуркич ще се появи в лагера на 3 септември, а Муса - на 6 септември.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Световно първенство 2019, Босна и Херцеговина,
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи