Тити Папазов: Суперкупата се явява малко рано, но ще се отнесем отговорно


Тити Папазов: Суперкупата се явява малко рано, но ще се отнесем отговорно
(сн. LAP.bg)
07-09-2018 13:20 | BGbasket.com

Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов беше част от пресконференцията преди мача за Суперкупата на България, който ще се играе утре в зала "Универсиада" в София. Ето какво каза той за мача и за отбора си преди мача:

 

„Двата клуба направиха сериозни компромиси, бяхме максимално коректни един към друг, за да се случи това събитие. Малко рано се явява този мач, но смятам, че ще компенсираме с желание и да се отнесем отговорно. Всички съпътстващи фактори около датата бяха много сложни и само взаимодействието между трите страни - клубове и НБЛ, ни помогна. Ще се отнесем отговорно, не като към контролен мач, а като към събитие, което се прави за доброто на българския баскетбол.

 

Не сме нарушавали подготовката си и акцент в нея не може да бъде утрешният мач, предвид далеч по-големите ни цели, но сме се съобразили. Доста време от тези 20 дни прекарахме на стадиона и сме наблегнали на базисната подготовка. Изиграхме две контроли, в които изненадващо успешно изиграхме в нападение. Нещото, което изисква доста повече време и работа в синхрон е играта в защита и именно на нея ще наблегнем в бъдещата ни работа. Ще играем за победа в този мач, но със сигурност е по-добър мач от контрола, защото има по-голяма значимост, стойност."

 

Баскетболистът на Левски Лукойл Асен Великов, който е бил част и от предишните две издания на мача за Суперкупата, добави: "Смятам, че ще стане добър мач, и в двата отбора има добри състезатели. Ние играчите ще направим всичко възможно да дадем най-доброто към момента. Иска ни се хората да останат доволни. В предишните две издания имаше хора в залата, имаше атмосфера, получи се хубав мач, защото нямаше и толкова напрежение."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Тити Папазов, Асен Великов, Левски Лукойл, Суперкупа на България
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи