Станимир Маринов: Мотивацията е пределна


Станимир Маринов: Мотивацията е пределна
(сн. БФБ)
10-09-2018 09:05 | Мария Маринова

Националът Станимир Маринов се надява той и съотборниците му да се представят на ниво в предстоящите мачове от световните квалификации срещу Франция и Русия, независимо от нивото на съперниците.

 

„Всички знаем срещу какви съперници се изправяме. Няма нужда да говорим за класата им и играчите, с които разполагат. Искаме да зарадваме публиката с нашата игра, която сме показвали и ние, като състезатели, да извлечем максимума“, заяви националът.

 

„Това е първият път, в който се изправям срещу такива играчи. Дано не е последният, въпреки че и това е възможно. Мотивацията е пределна. За мен целта е да покажем това, което сме тренирали и което треньорът иска от нас. Ще видим докъде това е достатъчно“, каза още той.

 

Маринов сподели и какво е състоянието му, след като пропусна една от контролите на клубния си тим Клуж заради контузия. „Ще премина преглед в София. Имам някакви минимални притеснения, но се надявам всичко да е наред. Ще тренирам с отбора, няма да пропускам тренировки“.

 

Гардът разкри и как се отразява на отбора отсъствието на Чавдар Костов: „Той щеше да ни вдъхне още по-голям кураж, ако беше тук, дори и да не играеше. Мисля обаче, че това няма да ни сломи по никакъв начин“.

 

Националът призова феновете да подкрепят отбора в мача срещу Франция на 13 септември в „Арена Ботевград“. „Искрено се надявам да се напълни залата. Все пак идват истински звезди и се надявам хората от всички краища на България да дойдат. Ако не е заради нас, то поне, за да ги видят, а после да се зарадват и от нашата игра“, завърши Маринов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Световно първенство 2019, България, Станимир Маринов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи