Единственото правилно отношение към нещата


Единственото правилно отношение към нещата
(сн: BGbasket.com, Личен архив)
12-09-2018 11:30 | Мария Мицова

Александър Везенков очаква да напълните залата, а Павел Маринов се вълнува без да крие, от възможността да играе срещу съперник като Франция.

 

И това е единственото правилно отношение към предстоящия мач от световните квалификации.

 

България - Франция на 13 септември, 18:00 часа, Арена Ботевград.

 

Ох, ама много неудобен час, уф, защо в Ботевград, еее, ама не ми е комфортна тази дата... Ако прочета още един такъв коментар от хора, които иначе казват колко много обичат баскетбола, ще ми е първият.

 

Еми не, не обичате баскетбола, ако не живеете на дълги часове път от Ботевград и не дойдете да видите националния отбор на България и този на Франция, заради оправдания от рода на начален час... Да, сигурно и под този коментар ще има куп коментари как не мога да ви вляза в положението. Да, не мога.

 

Първо, и най-важно разбира се, за да подкрепим нашия си тим, в битка, в която със сигурност не влиза като фаворит. Меко казано. Истината обаче е в мачове точно като този. В мачове като онзи със Словения на Горан Драгич например, с мачове срещу Франция на Нандо дьо Коло и Николас Батум. С преследването на някаква велика цел.

 

Може да звучи малко приповдигнато, но присъствието на подобни играчи определено приповдигат настроението на всеки, който обича баскетбол. А след последното европейско първенство с българско участие, трепети от този род са сериозна рядкост.

 

Къде иначе ще видим Драгич, Дьо Коло и Батум да играят срещу български отбори?! Честно казано, с отношението към баскетбола на всички в тази държава, дори не заслужаваме да гледаме такива играчи.

 

Или да покажем, че заслужаваме, и просто да зарежем за момент оправданията, да си пуснете отпуска, да се "разболеете", да излезете час по-рано от работа и да дойдете в залата.

 

Момчетата ще са там и ще ви чакат. С трепет и вълнение, за нова среща с европейски шампион. Ние от BGbasket.com сме убедени, че ще си струва изживяването.

 

ПП: Снимката е златният медал на Никола Батум от Евробаскет 2013, личен архив...

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Световно първенство 2019, Франция, България
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи