Напрежение в лагера на Босна: Будучност не пуска играч за квалификациите


Напрежение в лагера на Босна: Будучност не пуска играч за квалификациите
(сн. FIBA.com)
12-09-2018 10:31 | BGbasket.com

Сериозен скандал е напът да избухне между босненската федерация по баскетбол и черногорския Будучност. Причината е, че от клуба не пускат национала Неманя Гордич за предстоящите мачове от световните квалификации. Босна и Херцеговина е един от съперниците на България в група K, а през септември тимът има гостуване на Финландия и домакинство на Чехия.

 

„Неманя Гордич каза, че ще дойде на 9 септември. За съжаление, това не се случи и не, защото не иска. Будучност не му позволи“, заяви директорът на босненския тим Синиша Ковачевич пред sportspot.ba.

 

В същото време от Будучност са дали разрешение на другите свои национали да присъединят към отборите си, което допълнително предизвиква гнева на босненците.

 

„В Будучност много грешат. Не мога да разбера поведението на тези хора. Те настояват, че той остава в клуба и просто му забраняват да играе за националния отбор, а в същото време позволяват на други играчи“, добавя още Ковачевич.

 

Той споделя, че желанието на баскетболиста е да играе за националния отбор. „Говорихме с треньора и президента на клуба, но те няма да го пуснат. Ясмин Репеша също се свърза с тях. Много пъти говорих с Неманя, той иска да дойде на 100%, но Будучност не му позволява“.

 

Ковачевич е категоричен, че при необходимост, от федерацията ще се обърнат към ФИБА, за да разреши спора.

 

„Нямаме с кого да го заменим на позицията на плеймейкъра. Готови сме да докладваме за това на ФИБА и да търсим справедливост. Те са изплашени, че ще загубят тази битка“, споделя той.

 

За момента Босна и Херцеговина е на последното място в групата с баланс 2-4, с колкото е и България.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Световно първенство 2019, Босна и Херцеговина, Будучност
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи