Левски Лукойл се подсили със сръбско крило


Левски Лукойл се подсили със сръбско крило
12-09-2018 11:44 | BGbasket.com

Седмица преди първото европейско изпитание, Левски Лукойл подсили редиците си с още едно ново попълнение. Това е сърбинът Миливое Мийович, който се присъединява към „сините” с договор до края на сезона. 

200-сантиметровото тежко крило е последното ново име, обявено от ръководството в лятната селекция на отбора. Мийович е роден 18 декември 1991 г. в Белград. Кариерата му започва в школата на местния Раднички, след което преминава през друг сръбски тим – Металац Валево.

Мийович е играл в първенствата на Словения, Македония, Румъния и Словакия. Докато е част от македонския Гевгелия, той участва и в Балканската лига, където става борец №2 на турнира със средно 8,4 овладени топки средно на мач. Освен това, крилото е №5 и по отбелязани точки в надпреварата с 16,5 средно на двубой.

За последно Мийович се състезава в румънския Муреш (6 мача: 8,2 точки, 6,2 борби), откъдето осъществява трансфер в словашкия Левички Патриоти (22 мача: 11,4 точки, 6,2 борби).

В Левски Лукойл, Мийович ще помага в подкошието на близнаците Калоян и Деян Иванови, както и на сънародника си Никола Маравич. Миливое Мийович е и четвъртото чуждестранно попълнение в състава на шампионите. При „сините” този сезон са американските гардове Патрик Рембърт и новодошлия Ръсел Робинсън, а Маравич се завърна в зала „Универсиада” след като изкара втората част от миналогодишния сезон в пловдивския Академик.
 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Левски Лукойл
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи