Нандо дьо Коло пред BGbasket.com: Българите не са от най-силните, но ще се борят


Нандо дьо Коло пред BGbasket.com: Българите не са от най-силните, но ще се борят
(сн. FIBA.com)
13-09-2018 11:05 | Мария Маринова

Една от звездите на Франция Нандо дьо Коло даде специално интервю за BGbasket.com непосредствено преди мача с България днес. Двата тима се изправят един срещу друг в среща от световните квалификации в „Арена Ботевград“. Въпреки че „петлите“ са фаворит, баскетболистът на ЦСКА Москва призна, че очаква труден двубой.

 

„Знаем, че България може би не е най-силният отбор, срещу когото ще се изправим, но те ще се борят. Имат добри играчи и добър тим. Трябва да бъдем готови за труден мач“, заяви Нандо дьо Коло пред BGbasket.com.

 

„Най-важното е просто да останем фокусирани върху нашия отбор. Това е важно за нас, защото сме заедно само от седмица. Не е лесно, но всички са в такава ситуация“, добави баскетболистът.

 

Той разкри, че не знае много от играчите в българския национален отбор: „Познавам двама-трима от тях, защото играем един срещу друг през сезона. Знам пойнт гарда, той игра в отбора, воден от нашия треньор (б.а Венсан Коле беше треньор на Дий Бост в Страсбург). Всички играчи гледахме на видео.“

 

През следващия сезон Нандо дьо Коло отново ще носи екипа на ЦСКА Москва. Той сподели и амбициите си с руския гранд. „Целите винаги са едни и същи. Ще се опитаме да спечелим титлата. Сезонът ще бъде дълъг и тежък. Трябва да вървим мач за мач и да видим какво ще стане. Искаме да достигнем Финалната четворка на Евролигата и да опитаме да спечелим турнира, а след това и ВТБ Лигата“, завърши френският национал.

 

България посреща Франция днес от 18:00 часа в „Арена Ботевград".

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Световно първенство 2019, България, Франция, Нандо дьо Коло
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи