Ед Джаксън пред BGbasket.com за Везенков и спомена за една злополучна визита в София


Ед Джаксън пред BGbasket.com за Везенков и спомена за една злополучна визита в София
(сн: BGbasket.com)
13-09-2018 12:00 | Мария Мицова

С оттеглянето на повечето френски звезди от националния отбор, малко по малко Едуин Джаксън стана един от основните играчи и на практика един от ветераните в състава на Венсан Коле.

 

Джаксън игра с Александър Везенков в Барселона миналата година и имаше възможност да си поговори с него преди мача между Франция и България в "Арена Ботевград", преди официалната тренировка в сряда.

 

Освен това, той се върна към спомените си от 2011-а, и сподели, че наистина помни как още като новобранец гостува с Асвел Вильорбан в София, на Лукойл Академик в Еврокъп. "Да, помня го, наистина. Тогава бях още много млад, но вече играех основна роля. Помня, загубихме този мач," призна той. Тогава Академик се наложи със 66:62.

 

Ето какво още сподели Джаксън за BGbasket.com:

 

Видяхме те преди тренировката с Александър Везенков...
- Той е страхотно момче, много добър мой приятел, играхме заедно в Барселона и имахме много добри моменти заедно. Радвам се да видя, че играе за националния отбор и се представя добре за България.

 

В България той е смятан за най-добрия наш играч в момента, гледал ли си нашия отбор с него и как мислиш?

- Да, гледал съм България. И аз мисля така, че е най-добрият ви играч. Има страхотно бъдеще пред себе си, има огромна мотивация за новия сезон. Определено е много добър.

 

Какво ти каза, когато се разделяхте сега, разсмя се?
- Каза да не правя смяната при заслони. Да не излизам срещу него в защита. Често се шегувахме за това, играехме непрекъснато един на един на тренировка в Барселона. Ще видим на мача.

 

Вашият отбор е в процес на преструктуриране, без Борис Диау и още доста по-стари играчи?
- Останаха още няколко от по-старите момчета, Николас Батум го познавам откакто бях 16-годишен, Нандо дьо Коло. Стараем се да пазим едно ядро играчи, но да, така е сега аз съм един от ветераните (смее се).

 

Мачът е много важен за вас, какво очаквате като резултат?
- Наистина важен мач, искаме да се класираме възможно най-бързо. Ако спечелим, ще сме на 80% вече на Световното първенство. Но България се бори за оцеляване, да запази мястото си, така че очаквам да е много трудно.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи