Ману Джинобили и неговият разказ за оттеглянето


17-09-2018 10:04 | BGbasket.com

Няколко седмици след като обяви оттеглянето си от баскетбола, Ману Джинобили обясни защо го е сторил в социалните мрежи, а не на пресконференция.

 

"Не исках да правя това изявление пред хора, с мислите, които ми минаваха по това време през главата. Въпреки че бях твърдо убеден в правилността на решението си, не можех. И до сега ми е тежко. Нямах съмнение, всичко бе окончателно решено, разговарях с жена си. Но ръцете ми трепереха, когато трябваше да напиша на клавиатурата всичко това," призна Джинобили вече пред медиите.

 

"След 23 години в професионалния баскетбол, не е лесно да си тръгнеш. А да го заявиш на целия свят е като да забиваш последен гвоздей в ковчег. Разчувствах се, затова предпочетох да минат няколко седмици, преди да застана пред вас," каза още аржентинецът.

 

Той разказа и забавната страна на нещата - причината най-големият му син Нико да не иска да се оттегля. "Попитахме и децата какво мислят за моето пенсиониране и Нико след кратък размисъл каза - "не, татко, не искам да го правиш, пилешките хапки в семейната стая на залата са твърде хубави". Е, обяснихме му, че това не е основателна причина," заяви Джинобили, развеселявайки аудиторията.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Ману Джинобили,
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи