Франция и Чехия оглавиха групата ни с по 7-1


Франция и Чехия оглавиха групата ни с по 7-1
(сн. fiba.com)
16-09-2018 23:05 | BGbasket.com

Отборите на Франция и Чехия записаха победи в днешния втори кръг от втория квалификационен етап за световното първенство догодина. Така те делят първото място в група K, в която е и българският национален отбор, с по 7 победи и загуба. Чехия със сигурност се класира за шампионата в Китай догодина. Тимът на Франция все още не е получил квота за световното, но много трудно би бил изместен от първите три места.

 

Третото място с по 4-4 делят Русия и Финландия, а след тях с актив 3-5 е България. Босненците са последни с 2 победи и 6 поражения.

 

Французите победиха категорично Финландия с 83:67, след като изиграха отлично първо полувреме, в което допуснаха само 24 точки в коша си и се откъснаха с цели 26 напред. Гостите успяха да стопят част от разликата през третата част, но до края Франция успя да задържи комфортна преднина и да стигне до успеха.

 

Никола Батум и Шарл Ломбае-Каюди отбелязаха по 14 точки за победителите, а 13 добави Матиас Лесор. За Финландия с по 14 се отчетоха Петери Копонен и Алекс Мърфи.

 

Другата среща от групата премина през доста интересни моменти и победа за Чехия срещу Босна и Херцеговина като гост с резултат 85:80. Отборите си размениха по една спечелена част през първото полувреме и чехите водеха само с точка на почивката. Нова равностойна част доведе до равенство при оставащи 10 минути. В началото на заключителния период чехите поведоха и останаха напред дълго, задържайки победата въпреки непримиримостта на домакините до самия край.

 

Томаш Саторански записа 22 точки и 9 борби за победителите, а 20 вкара Блейк Шилб. За Босна Юсуф Нуркич отбеляза 19 точки и хвана 15 борби, а Елмедин Киканович добави 18 точки.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ФРАНЦИЯ - ФИНЛАНДИЯ

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА - ЧЕХИЯ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО, ГРУПА K

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО, ГРУПА K

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО, ГРУПА K

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО, ГРУПА K

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Франция, Чехия, Финландия, Босна и Херцеговина, Световно първенство 2019
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи