Берое се прицели към титлата с Павел Маринов


Берое се прицели към титлата с Павел Маринов
(сн. LAP.bg)
17-09-2018 13:53 | BGbasket.com

Националът Павел Маринов има договор с Берое за предстоящия сезон. Това разкри председателят на управителния съвет на Берое Васил КифевМаринов има уговорка с клуба да напусне при оферта от чужбина, която го удовлетворява. „Павел е изключителен състезател, който е на ниво Евролига. С него състава ни може да гони дори шампионската титла“, коментира Кифев. Той сподели, че всяка година се опитва да привлече Маринов, като изрази радостта си, че най-накрая е успял да стори това.

 

Васил Кифев каза още, че и останалите новопривлечени състезатели са класни и с тях Берое е длъжен да гони титлата, купата и трофея в Балканската лига през идния сезон. „През миналия сезон имахме много проблеми в състава и не успяхме да постигнем целите си, но играчи като Сашо Янев и Тихомир Желев се представиха на ниво и останаха в отбора. Залагаме и на млади момчета с огромен потенциал като Николай Титков и Евгени Василев, привлякохме и най-големия талант от ЦСКА Иво Тонев. Добавихме Ники Стоянов, който е изключително важен за колектива с настроението, което внася в него на и извън терена, както и Ваклинов в ролята на черноработник. По този начин направихме една много добра селекция, която беше първи избор на треньора Любо Минчев за български играчи“, коментира Кифев.

 

Той каза и по няколко думи за четиримата чуждестранни състезатели в Берое през новия сезон. „Тази година привлякохме един от най-добрите играчи от кипърското първенство Адонис Файлър, който се отличава с изключителен атлетизъм и видимо дава физическа разлика от гардовата линия. Конър Франкамп пък има невероятна визитка. Той е световен шампион с националния отбор на САЩ за 16 и 17-годишна възраст, като е бил водеща фигура в този отбор. С него направихме много добра сделка. В подкошието искахме да имаме височина. За тази зона взехме Далин Бачински, когото следим още от миналия сезон. Той е добре проверен, идва от баскетболно семейство, със страхотни габарити е, има добра линейна бързина, стреля добре от зоната за 3 точки, много полезен е и смятам, че идеално ще пасне на игровата концепция на Любо Минчев. Четвъртият чужденец, който привлякохме, се казва Джеймс Уайт. Той ще играе на позиции 4 и 5, отличава се с много добър отскок, надявам се да запуши подкошието в дефанзивен план, като и да даде и в атака това, което се иска от него.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Павел Маринов, Берое, Васил Кифев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи