Павел Маринов: Преди да започне някой да ни уважава, трябва ние да уважаваме себе си


Павел Маринов: Преди да започне някой да ни уважава, трябва ние да уважаваме себе си
(Снимки: FIBA.com)
17-09-2018 15:40 | Мария Мицова

Капитанът на България Павел Маринов заяви, че той самият е направил твърде много грешки в мача с Русия, за да търси оправдания със съдийството.

 

"Не съм преживял още загубата. Може би не ни достигна концентрация в заключителните моменти, и може би самочувствие. Не си повярвахме, че ще ги бием. Не ни е страх и не се притесняваме, а говоря за това самочувствие да можем да затваряме мачовете," обясни той. "Иначе имаме доста опит. Тежко беше и пътуването, ние нямаме чак такава ротация като другите отбори, може би си оказа и умората влияние. Не сме водили кой знае каква подготовка, преди началото на сезона е, но и другите отбори са така."

 

"Преди да започне някой да ни уважава, трябва ние да уважаваме себе си. Не искам да коментирам съдиите, аз направих повече грешки от тях в мача. Уважението дава и самочувствие," допълни Маринов.

 

"Може да се спекулира много с този мач. Не изиграхме най-добрия си мач отборно. Но за мен лично, мачът свърши, останахме заедно, казахме си мъжки каквото имахме, никой не се сърди. Готови сме за следващите мачове, готови сме да продължим да градим този отбор и да играем добър баскетбол," коментира крилото.

 

"Надявам се да не се отрази много отсъствието на Везенков и Бост за следващия прозорец. Последния прозорец аз не играх, нямаше разлика в играта. Чавдар сега го няма, нямаше разлика. Предния път Дий Бост го нямаше, и пак така. Имаме стил на игра, 15-20 човека сме, които се въртим. Знаем какво иска треньорът от нас и играем същия баскетбол. Това мисля е най-силното ни оръжие," завърши Павел.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Световно първенство 2019, Русия, България
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи