Божо Аврамов: Психическото натоварване ще е по-тежко от физическото в следващите 10 дни


Божо Аврамов: Психическото натоварване ще е по-тежко от физическото в следващите 10 дни
(Снимка: LAP.bg)
18-09-2018 21:13 | Мария Мицова

Божидар Аврамов се завърна почти без почивка от световните квалификации с националния отбор към тренировките с Левски Лукойл. "Сините" стартират участието си в Шампионската лига в четвъртък в Литва.

 

"Настроението е добро, предстои ни доста дълъг ден, но ще имаме достатъчно време да си починем, да тренираме и в четвъртък да играем," отбеляза Аврамов. "Нормално е да има умора, но се опитваме да намерим почивка между мачовете. Такъв е периодът. За 10 дни живот и здраве трябва да изиграем шест мача, така че психически трябва да се подготвим дори повече от физически."

 

"Достатъчно време имахме да се опознаем, имахме контроли, мач за Суперкупата. Аз и Христо Захариев вчера се прибрахме от националния отбор, но след една-две тренировки вече се сработихме," коментира той новите попълнения в състава, пристигнали докато течеше лагерът на националите. "Нормално е мачовете с националния отбор да ни дават повече самочувствие, но трябва да останем здраво стъпили на земята. Мисля, че се представихме добре в този прозорец с националния отбор и се надявам така да е и в бъдеще."

 

За съперника Шяуляй, Аврамов сподели: "Гледахме ги преди тренировка, добър отбор в нападение, корав в защита. Всички знаят литовската школа, това е школа с традиции. Но се надявам да победим накрая. Доста висок отбор имат, играят бързо. Имат двама по 2.15 м центрове. Ако спрем бързата им атака и играем нашето нападение, мисля, че ще ги победим."

 

Какво да очакваме от Левски Лукойл през новия сезон? "Вие ще си отговорите в следващите месеци според играта ни. Проектът е нов, трябва да се гради и се надявам да играем добре и да имаме по-добри резултати."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски Лукойл, Божидар Аврамов, Шампионска лига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи