Тити Папазов: Опитът на нашите играчи може да реши нещата


Тити Папазов: Опитът на нашите играчи може да реши нещата
(Снимка: LAP.bg)
18-09-2018 22:15 | Мария Мицова

Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов сподели очакванията си от предстоящия старт на квалификациите за Шампионската лига. На 20 септември "сините" гостуват в Шяуляй, Литва, а на 22-и са домакин на реванша в зала "Универсиада".

 

"Тръгваме с амбиции и се надяваме на добър първи мач. Отиваме с мисълта за победа, независимо, че срещаме представител на една от най-добрите школи в Европа. Добре подготвени сме според ситуацията, в която бяхме, с кадровите проблеми през последната седмица. С характер и воля трудностите могат да се преодолеят. Бяхме в добър ритъм, няма как да не се отрази тази седмица, но няма да е критично," коментира Папазов.

 

"Смятам, че двата отбора са с изравнени възможности. Те имат силата като представител на голяма школа. И двата отбора по-силно им е нападението, но ние имаме опитни играчи, които са играли в Европа и мисля, че това ще е решаващо. Както те вярват, че ще се класират, така и ние. Няма явно изразен фаворит. Един от факторите ще е това, че в рамките на 48 часа трябва да изиграем и двата мача. Който успее най-добре да прескочи трудностите в подготовката, той ще има предимство."

 

"В София се надяваме също да дойдат много хора. Положително е, че футболният тим играе в петък, вярвам, че ще победят и ще има еуфория. Вярвам, че и хората, които ни подкрепиха на Суперкупата, отново ще са тук. Силно се надявам да направим добър мач в Литва и да имаме надежди за класиране. И хората да дойдат, от интерес към мача, и от любов към Левски. Това ще ни помогне и да преодолеем вече споменатите трудности."

 

"Ние днес тренираме за първи път заедно в пълен състав. Смятам, че чужденците са удачен избор, търсехме отборни играчи, с хъс и агресия, и това донесоха последните двама дошли. Моля се да имам и късмет и спортен шанс в този мач, защото до момента не бяхме цял отбор. Ритъмът е жесток, шест мача за десетина дни. Но това, за което можем да сме спокойни е, че ние със сигурност сме в групите на ФИБА Къп, и имаме гарантирани шест мача в Европа, освен тези квалификации. Характер, воля и спокойствие ни трябват в този период."

 

"Има цялостна стратегия. Смисълът на спорта е, че отиваш във всеки мач за победа. Но когато се играе при два мача с точкова разлика, не може в главите да нямаме и това. В съвременния баскетбол големи разлики и се стопяват, и се пропиляват. За да можем да постигнем добър резултат обаче, трябва да отидем за победата. В последните минути вероятно ще действаме според резултата и разликата. Но стратегията ни е за победа. Знаем, осъзнаваме, че има два рунда и краен победител е този, който отбележи в двата мача повече," завърши Тити Папазов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски Лукойл
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи