Васил Кифев: Стара Загора има нужда от голяма спортна зала


Васил Кифев: Стара Загора има нужда от голяма спортна зала
(сн. beroebasket.com)
19-09-2018 13:20 | beroebasket.com

Председателят на Управителния съвет на Берое Васил Кифев е категоричен, че Стара Загора се нуждае от голяма спортна зала. Според него спортната база в града е крайно недостатъчна.

 

„Грехота е град като Стара Загора да няма голяма многофункционална спортна зала, която да приема спортни състезания и концерти от европейски и световен мащаб. Община Стара Загора прави всичко възможно да убеди държавата, че градът ни заслужава такова съоръжение. Построиха се зали в Бургас, Русе и Шумен, където почти не се развиват колективните спортове. Грехота е град, който развива всички видове спорт, да няма модерно съоръжение“, заяви Кифев.

 

По думите му градът ни досега е заобикалян при домакинството на форуми като световното първенство по волейбол в страната ни, заради липсата на модерна зала. Той призна, че общинското ръководство начело с кмета Живко Тодоров прави каквото е нужно, за да реши този проблем и сподели, че се надява в скоро време това да се случи.

 

„Баскетболът като спорт има сериозен проблем със спортно-техническата подготовка. Мъжкият и женският отбор на Берое плюс всички възрастови групи, тренират и играят в една единствена зала, което няма как да доведе до високо качество на подрастващите. Опитваме се да пращаме децата по физкултурните салони в училищата, но и там условията, както и графикът, рядко позволяват провеждането на нормален тренировъчен процес“, коментира още Кифев.

 

„Когато си осми клас в езикова гимназия, учиш пет часа на ден чужд език. Пет часа на ден баскетбол са необходими на едно дете на 14 години, за да стане професионален баскетболист. Много често трябва да отговарям на въпроса защо няма местни играчи в първия ни отбор. Отговорът е ясен“, категоричен е той.

 

„Въпреки всички тези проблеми, в момента имаме шестима национали в юношеските възрасти, което е прекрасна оценка както за качествата на момчетата, така и за работата на треньорите в школата ни“, коментира още председателят на УС на Берое.

 

Той посочи, че баскетболът е останал единственият спорт в Стара Загора, чийто проблем с материалната база все още не са решени.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое, Васил Кифев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи