Алексей Швед: Имаме добри шансове за световното


Алексей Швед: Имаме добри шансове за световното
(сн. FIBA.com)
19-09-2018 16:49 | BGbasket.com

Руският национал Алексей Швед е оптимист за класирането на тима му на световното първенство в Китай догодина. След загубата от Чехия и победата срещу България Сборная зае третото място в група K с баланс 4-4, колкото има и четвъртият Финландия.

 

„Нямаше много време да се подготвим за България. След като се завърнахме от Чехия, трябваше веднага да се концентрираме върху следващия мач. Победата беше много важна. Имаме добри шансове да се класираме на световното и настроението е по-добро“, заяви Швед пред официалния сайт на руската федерация.

 

Той сподели, че феновете в Химки са имали ключов принос за победата срещу „лъвовете“. „Винаги е хубаво да играеш у дома. Благодаря на феновете за подкрепата. Може би без тях резултатът нямаше да е такъв“, каза още Швед.

 

Гардът все още не знае дали ще носи националния екип и през следващите квалификационни прозорци, които вече ще са по време на сезона.  Причината е конфликтът между ФИБА и Евролигата. „Бих искал да играя и за клуба си, и за националния отбор, но не съм аз този, който решава. Ще говорим заедно с ръководството на Химки и ще решим. Поставени сме в ситуация, в която ни се налага да избираме между клубния и националния отбор. Не трябва да бъде така“, завърши той.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Световно първенство 2019, Русия, Алексей Швед
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи