Тити от Литва: 12 точки са добра разлика, но трябва да сме нащрек


Тити от Литва: 12 точки са добра разлика, но трябва да сме нащрек
(Снимка: FIBA.com)
21-09-2018 13:20 | Мария Мицова

Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов призна, че е доволен, но иска момчетата му да са концентрирани до последно, за да бъде отстранен отборът на Шяуляй в първия кръг от квалификациите на Шампионската лига.

 

"Сините" имат 12 точки аванс от двубоя в Литва, а в събота от 18:00 часа приемат Шяуляй в реванша в зала "Универсиада".

 

"Постигнахме много добър турнирен резултат. Оттук-нататък остава да завършим нещата утре в София. Не трябва по никакъв начин да губим концентрация. Съперникът има много добро нападение и ако не подходим на 100% отговорно и се главозамаем, това може да ни изирае лоша шега. Наистина, за да се вкарат 91 точки трябва да има пределна концентрация. Не мога да не бъда доволен при този резултат. Но няма да спра да повтарям, че трябва да запазим тази концентрацията докрай," коментира Папазов за BGbasket.com от летището във Вилнюс.

 

"Високия процент на стрелба от тройката и за двата отбора бе причина за амплитудите по време на мача и сериите. До последните 5-6 минути мачът бе напълно равностоен. Плюс е, че съперникът успя да отбележи само 2 точки в тези минути и завършихме на най-голямата разлика. 12 точки са добра разлика, но при всички случаи не са се получили след явна доминация в хода на самия мач, и това трябва да ни държи нащрек," предупреди наставникът на Левски.

 

"Наистина към момента се очертава нападението ни да е водещо, имаме много добри изпълнители. Но при всички случаи ще има и дни, в които няма да имаме толкова висок процент. Трябва да работим много в защита, но това изисква и време.

 

За включването на последните нови попълнения Ръсел Робинсън и Миливое Мийович в мача със Шяуляй Папазов похвали всичките си играчи: "И двамата се бориха много, статистиката на Мийович дори не отговаря на истината, беше много полезен. И Маравич бе в основата на добрата игра в защита. Доволен съм от всички."

 

Левски ще прекара целия ден в пътуването от Шяуляй до София, с полет през Полша, и почти няма да има време за промени и корекции. За сметка на това, Тити се надява на огромна подкрепа от страна на "сините" фенове в събота.

 

"Със сигурност има неща, които трябва да коригираме. Притеснява ме единствено умората и пътят. Но тези трудности са за всички, не само за нас. Съобразяваме се с календара на ФИБА, няма как. Много е важно утре да имаме пълен контрол върху мача. Надяваме се с този резултат залата да се напълни, и да имаме подкрепа. Тя ще е необходима със сигурност. Добра първа четвърт, с която да се поставят основите на победата, ще е много важна."

 

При успех и отстраняване на Шяуляй, Левски ще срещне най-вероятно румънския Орадя: "Видяхме резултата и на Орадя, но утре до 20 часа вечерта единственото, което ни интересува е Шяуляй. След това при продължаване, ще играем в София, така че ще имаме време да се подготвим."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски Лукойл, Шампионска лига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи