Сю Бърд на пето световно, САЩ отново е големият фаворит


Сю Бърд на пето световно, САЩ отново е големият фаворит
Даяна Таурази, Бреана Стюарт и Сю Бърд (сн. fiba.com)
22-09-2018 09:20 | BGbasket.com

Световното първенство за жени започва утре в Тенерифе, Испания, а големият фаворит в него, както обикновено, е САЩ.

 

Американският национален отбор е със звездна селекция, оглавена от имена като Сю Бърд, която ще постави рекорд в тима си с пето участие на световно първенство, Даяна Таурази, която ще вземе участие в четвърти шампионат на планетата, най-полезната баскетболистка в женската НБА Бреана Стюарт. В отбора са и други добре познати имена като Тина Чарлс и Бритни Грайнър.

 

Американките са шампиони в шест от последните осем световни, като триумфираха в предишните две издания на първенството и ще опитат за първи път да вземат три поредни златни медала.

 

Най-сериозният претендент за детрониране на действащия шампион е домакинът на световното Испания. Години наред испанките са най-голямата сила след САЩ в световния баскетбол. За това говори и фактът, че финалите на последното световно през 2014 и последния олимпийски баскетболен турнир през 2016 бяха именно между двата отбора. Шампионките от Евробаскет 2017 ще имат и подкрепата на собствените си фенове.

 

Франция, Канада и Австралия са други отбори с потенциал и шансове да се конкурират с американките. Всеки от тях има опитни и класни баскетболистки и макар че на теория те не са фаворити за титлата, всеки има шанс за четворката и борба за медал, макар и бронзов.


ВСИЧКИ МЕДАЛИСТИ ОТ ЕВРОПЕЙСКО, СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО И ОЛИМПИЙСКИ ИГРИ ПРИ ЖЕНИТЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Световно първенство - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи