Новата американска звезда на Левски: Имаме потенциал да сме страхотен отбор


Новата американска звезда на Левски: Имаме потенциал да сме страхотен отбор
22-09-2018 10:00 | Мария Мицова

Гардът на Левски Лукойл Патрик Рембърт изглежда като едно от най-добрите американски попълнения за "сините" в последните години. Той блесна в мача за Суперкупата на България и бе на ниво в първата среща на тима от Шампионската лига. Днес, на реванша с Шяуляй в София, на Рембърт отново ще е поверена водеща роля.


Какво сподели той с BGbasket.com, точно месец, след като кацна в София: "Вече от месец съм тук и мога да кажа, че свикнах, градът отговаря на очакванията ми. Досега най-странното нещо, което ми се случи из София бе да ми сложат скоба на колата, заедно с глобата. Наистина беше странно."


"Мачът в Литва, който изиграхме в четвъртък, беше страхотен. Успяхме да изпълним нещата си и се върнахме с победа навън, което прави всичко много по-лесно," продължи той.


Какво иска хората в България да знаят за Патрик Рембърт? "Винаги съм напълно концентриран. И винаги съм бил играчът, който се труди най-много, във всеки отбор, в който съм бил. Така че се надявам да мога и тук да бъда за пример и да водя съотборниците си напред."


"Смятам, че мога да помагам във всичко на терена, но винаги съм бил отличен в атака, мога да вкарвам, така че това понякога засенчва действията ми в защита. Но когато треньор или някой съотборник ми каже, че трябва да спрем съперника, тогава се хвърлям докрай в защита. Но наистина се гордея с играта си в нападение. Ставам всяка сутрин в 8 и тренирам стрелбата си и различни движения в атака," разкри за себе си Патрик.


"Виждам, усещам отвътре, че имаме потенциал да бъдем страхотен отбор. Но имаме да извървим още доста път дотам. Стъпка по стъпка и това ще се случи. Обичам момчетата и огромната енергия, която хвърляме в играта си, и отличните стрелци на всяка позиция," допълни още Рембърт за Левски Лукойл.


"Видях страхотната публика на Левски на мача за Суперкупата, но се надявам и тази вечер и всяка следваща да имаме пълна зала. Феновете са тези, които те карат да даваш всичко от себе си за победата," завърши американският гард.

 

Левски Лукойл приема Шяуляй с 12 точки аванс от първия двубой, за да се класира за втория кръг от квалификациите на Шампионската лига. Мачът е от 18:00 часа в зала "Универсиада".

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски Лукойл, Шампионска лига, Патрик Рембърт
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи