Левски Лукойл прескочи първото препятствие по пътя към групите


Левски Лукойл прескочи първото препятствие по пътя към групите
(Снимка: LAP.bg)
22-09-2018 19:41 | BGbasket.com

Левски Лукойл прескочи без проблеми първия кръг от квалификациите за Шампионската лига, след като за втори път победи литовския Шяуляй, сега със 79:65 пред собствена публика в зала "Универсиада". Общият резултат от двете срещи - 170:144.

 

Сега Левски чака съперика си във втори кръг, като това ще бъде или румънският Орадя, или финландският Карху. Първият двубой е на 25 септември, вторник, отново в зала "Универсиада" в София, от 19:00.


Реваншът срещу Шяуляй бе доста различен от първата среща, в която Левски наниза 15 тройки и заложи изцяло на нападението. Днес точките идваха в подкошието и в защита българският тим бе съсредоточен и агресивен.

 

"Сините" изиграха вихрени начални минути, в които поведоха с 15:2 и изглеждаха изцяло под контрол на мача. Серия от 9-0 за Шяуляй обаче върна интригата, а в средата на първата и началото на втората част и съдиите с две малко пресилени неспортсменски нарушения удариха рамо на литовците. Играта на Левски въпреки това спореше твърде добре, за да се притесни българският шампион от тези моменти. Гостите се доближиха до пет точки във втория период, но до почивката пак домакините си взеха добра преднина от десетина точки. След тройка за Шяуляй в последните секунди на полувремето, почивката дойде при 39:31, като Христо Захариев бе вкарал 14 от актива на Левски.

 

След 13-0 за Левски в първите пет минути от второто полувреме, всичко вече се изясни, и не се виждаше как литовците могат да обърнат развоя на мача. Авансът на "сините" растеше със секунди и не след дълго те водеха с над 20, което даде възможност за малко почивка на титулярите. Краят на двубоя бе доигран от по-малко използваните играчи на Тити Папазов, но разликата се запази двайсетина точки.

 

Патрик Рембърт приключи с 20 точки за победата, Христо Захариев добави 16 точки и 7 борби, Деян Иванов завърши с 13 точки. 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ - ШЯУЛЯЙ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ШАМПИОНСКА ЛИГА

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски Лукойл, Шампионска лига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи