Тити Папазов: Няма главозамайване, следваме своя път


24-09-2018 19:13 | BGbasket.com

Старши треньорът на Левски Лукойл Тити Папазов коментира предстоящия утре от 19:00 часа в зала „Универсиада“ мач срещу Карху от втория квалификационен кръг за Шампионската лига.

 

„Имахме само днешния ден за подготовка. Тренирахме и гледахме видео. Всички знаете, че финландският баскетбол напредна страшно много в последните години, макар че лицето на този отбор са петима американци и един босненец. Според ранкинга на ФИБА те са пред нас и трябва да преодолеем и това – гости сме във втория мач. Отбор, който се бори доста и в два мача победи шампиона на Румъния. Трябва да подходим абсолютно отговорно. Мисля, че нашият опит е по-голям и мисля, че имаме предимство. Но това трябва да се покаже на терена с игра. В никакъв случай не трябва да се паникьосваме. Логично е да имаме самочувствие от двете победи, както е логично и за съперникът, който също победи два пъти. Но това няма да помогне за мача утре," коментира Папазов.

 

"Ситуацията до горяма степен зависи от нашата игра. Имаме своите съвсем реални шансове да продължим, но трябва да го направим с борба. Трябва да внимаваме за повторните борби. Често това решава мачове. Трябва и да ограничим грешките, да позволяваме лесни кошове. Много е важно утре да изиграем добър мач, за да можем да спечелим. Смятам, че отборът ни има потенциал да победи и като гост във Финландия. Но винаги се търси максимума в първия мач," допълни наставникът.

 

"Едно от нещата, които са най-важни, е сигурността, че продължаваме в първенствата на ФИБА. Важното е да няма напрежение, защото при нашата нация това е проблем – вечно да се побеждава, вечно да се успява. Други страни го приемат по-спокойно. Искам да сваля напрежението и всичко да не е на всяка цена. Имаме опитни играчи и поставена цел. Няма главозамайване, следваме своя път. От една страна има умора, от друга сме в ритъм,“ завърши Тити Папазов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Тити Папазов, Шампионска лига, Левски Лукойл
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи