Тити Папазов: Показахме невероятен характер


Тити Папазов: Показахме невероятен характер
(сн. LAP.bg)
25-09-2018 22:51 | Мария Маринова

Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов похвали играчите си за характера, който са показали в мача от втория квалификационен кръг в Шампионска лига срещу финландския Карху. Българският шампион загуби с 88:93, след като стопи изоставане от 24 точки. Ето какво каза още наставникът след срещата:

 

„За мен най-важното е, че показахме невероятен характер и от минус 24 точки се върнахме на 2. Това трябва да ни даде самочувствие за мача във Финландия, въпреки че те ще са домакини. Публиката днес също има влияние за това, което направихме в последната част. Спрямо ситуацията, сега съм оптимист. Като беше 24 точки, казах на играчите, че трябва да се борим да паднем с 10 и да не губим вяра. Отиваме във Финландия с единствената мисъл да победим и да продължим напред.

 

Не смятам, че можем да говорим за подценяване, а може би за някаква умора и разпиляност в действията. Те бяха по-агресивни и играха на ръба на фаула, а вкараха и много лесни кошове през първото полувреме. Това, което ми дава вяра е, че показахме страхотен характер в последната част.

 

Въпреки загубата, смятам, че ние сме по-добрият отбор. В хода на мача променихме доста защитата. Имаше няколко спорни ситуации, но в никакъв случай те не са повлияли на изхода на мача. Останахме живи и в петък се надявам да имаме късмет. Пет точки не са преднина, която може да ни притеснява. Имаме самочувствие на отбор, който може да се бори. Не е безнадеждно като 24 точки разлика.“

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Тити Папазов, Шампионска лига, Левски Лукойл
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи