Прекрасен старт за Академик София срещу Ямбол


Прекрасен старт за Академик София срещу Ямбол
(сн: BGbasket.com)
06-10-2018 19:33 | Мария Мицова

Академик София стартира по най-добрия възможен начин сезона в НБЛ, като се наложи над Ямбол с 92:66 пред погледа на президента на БФБ Георги Глушков в Спортния комплекс в Правец.


Страхотни последни 14-15 минути от мача донесоха успеха на младия състав на Академик, след като до този момент двубоят бе напълно равностоен и вървеше кош за кош.

 

Не мина и без нерви, като наставникът на Ямбол Иван Чолаков имаше сериозни претенции към рефера Димитър Георгиев, а в обратната посока недоволстваше от трибуните Тодор Стойков.

 

Ямбол трябваше да се справя без гарда Айзея Уилямс, който получи травма в глезена на последната тренировка преди мача.

 

Академик започна добре с няколко тройки в първата четвърт и имаше крехка преднина, но без да успее да вземе кой знае какъв аванс. Повечето опит на Ямбол в един момент наклони везните в тяхна полза, особено в подкошието. Гостите изравниха резултата и през цялата втора четвърт имаше размяна на водачеството, чак до последните секунди, които дойдоха при 43:44.

 

И двата състава бяха стигали максимум до 6 преднина за първото полувреме, което обещаваше и много интрига за второто. С по 3 нарушения до почивката обаче натежаха двама от най-добре представящите се до момента - Николай Николов от Академик и Стилиян Иванов от тима на гостите.

 

Интересното е, че точно те двамата се озоваха в центъра на събитията в края на третата част, когато за първи път Академик поведе със 7. След няколко единоборства, Николов и Иванов за малко да се хванат за гушите, а в следващата атака на домакините крилото си изпроси фаул в нападение, последвано от техническо. Всичко това обаче всъщност се оказа в полза на Академик, който направи серия от 16-3 за четири минути и половина и се откъсна с 13 напред.

 

Младият състав на Георги Давидов играеше безмилостно в атака и след 7 точки на Алекс Илиев за старт на последната четвърт, направи аванса си цели 20 точки. Преднината продължи да расте и във финалните четири минути Иван Чолаков прецени, че до обрат няма как да се стигне, и пусна в игра и най-младия в състава си Десислав Георгиев. За Академик също срещата доиграха най-младите, без това да се отрази на резултата.

 

Алекс Илиев завърши с 18 точки двубоя, 16 и 8 борби записа Цветомир Чернокожев, а 15 пбюс 6 борби и 6 асистенции добави Николай Грозев. Огъстин Окосун реализира 26 за Ямбол. 

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АКАДЕМИК СОФИЯ - ЯМБОЛ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2018/2019

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2018/2019

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2018/2019

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2018/2019

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик София, Ямбол, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи