Иван Чолаков: По-добре да сменим треньора, ако няма промяна


Иван Чолаков: По-добре да сменим треньора, ако няма промяна
(Снимка: LAP.bg)
07-10-2018 09:10 | Мария Мицова

Старши треньорът на Ямбол Иван Чолаков бе повече от разстроен от поражението от Академик София в първия кръг на НБЛ. Ямболии имаха страхотен срив в третата част и паднаха с 26 точки в Правец.

 

Чолаков дори изрази намерение да се раздели с отбора, ако не види скоро промяна в играта. "Надявам се другата седмица в Ямбол да видим нещо различно. Иначе по-добре да сменим треньора и толкова. Не съм свикнал така. Щом отборът ти не спазва указанията, няма дисциплина и това значи, че няма доверие към треньора, и затова трябва да има реакция. Не съм очаквал, че може така да стоим, но явно може," каза той пред BGbasket.com.

 

Къде се объркаха нещата за Ямбол в Правец? "Спряхме да бъдем дисциплинирани, и в защита, и в нападение, и в преходи. Надиграха ни във всичко. Нищо отборно не се получаваше. А когато отборната игра не се получава, вина има треньорът. Вината си е моя. Това не е моят отбор, не искам така да играем. Мисля, че имаме повече възможности. Не мога да отлича никой от играчите ми. Може би и отсъствието на Айзея Уилямс се отрази малко. Още не знаем колко време ще отсъства, може би около две седмици. Липсваше ни агресивен играч като него. Но няма ли отборен стил, да чакаш на индивидуални изяви. Тръгват да се надиграват, а това не е отборна игра."

 

"Тук водят добър тренировъчен процес, имат отлични условия, и Петко Маринов помага със съвети на младите треньори. Добре стоят, добре са подготвени. Срещу по-добрите, опитни отбори ще им е трудно, но играят добре, има младежка емоция, това е най-важното," похвали съперника опитният специалист.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Ямбол, Иван Чолаков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи