Разместване на пластовете в А група - мъже


Разместване на пластовете в А група - мъже
14-10-2018 13:00 | Мария Мицова

Сезонът в мъжката А група започва днес в силно променен състав, в сравнение с последните няколко сезона.

 

Очевидно негативният факт - сериозното намаляване на участниците - от 12 само до девет.

 

Шампионът БУБА, ЦСКА, вторите отбори на Берое и Балкан се отказаха от участие с мъжки състави, а се появи само един нов - Шампион 2006.

 

След сериозното разместване на играчи, заради разпадането на БУБА и ЦСКА, се очаква и сериозно разместване на силите.

 

Източната група вероятно ще се окаже по-оспорваната от двете, за разлика от предишните години, и Икономическия университет ще срещне отпор и от трите други отбора от този регион.

 

Петко Делев ще може да разчита на някои от баскетболистите на Черно море Тича, като Мартин Коцев, Цветомир Куртев, Кристиян Кръстев, но със сигурност не изглежда както през миналия сезон. Ново име в тима е и младият Делян Колев от Ямбол.


Солидните попълнения на Чавдар Троян - Михаил Танев, Ивайло Вучков, завръщането на Кирил Райков и Денис Титов правят отбора най-опитния в А група и със сигурност доста по-солиден противник за всички.

 

В Шумен се готвиха цяло лято за нещо сериозно, като се очакваше да пристигнат и чужденци, но и само привличането на двама топ стрелци от Варна и София - Антон Диков и Николай Леков - прави шуменци по-добри от преди.

 

На Изток най-новият проект е този на Черноморец Бургас. Васил Стоянов привлече в морския град Йордан Колев и някои от най-добрите му играчи от ЦСКА. Разбира се, поне в началото най-големият коз ще се казва Христо Николов, чието присъствие в А група изглежда направо невероятно, но със сигурност ще е от полза за всички.

 

ПРОГРАМА ЗА А ГРУПА - МЪЖЕ, ИЗТОК, РЕДОВЕН СЕЗОН

 

На Запад новото име е това на Шампион 2006 и заслужава много кредит. Лъчезар Коцев и неговият клуб ще се опитат да развиват много силното си поколение от юноши, което няма да направи участието им леко, но резултатите ще се видят след време. Привличането на Николай Господинов - един от най-трудолюбивите ни треньори с много опит вече зад гърба си, допълнително подсилва интереса към талантите на Шампион.

 

Доста нови имена ще има и в другия столичен тим - Атлетик. Освен завръщащите се по-опитни Станислав Славейков, Тодор Захариев, Пламен Дончев, Кристиян Георгиев, отборът ще има и много отлични млади подкрепления. Левски Лукойл разреши на Кръстан Кръстанов да играе и А група за Атлетик, в отбора са и играчи от БУБА и ЦСКА - Владиян Аврамов, Даниел Лозанов, Александър Ангелов, Емилиян Грудов.

 

Академик София-2 ще разполага с по-голяма част от баскетболистите, които играят и в НБЛ, за А група. Представянето в първите два кръга от елита прави отбора на Даниел Клечков фаворит и във втория ешелон.

 

Рилски спортист-2 запазва проекта си, за да дава шанс също на младите таланти да трупат повече игрови минути - нещо, което се отрази страхотно на играч като Мирослав Васов миналата година. Евгени Хаджирусев също има право да играе за втория тим на самоковци, но с натоварената програма на първия състав, не е ясно кога и колко често ще може да се случва това.

 

Един от най-традиционните отбори в А група си остава Видабаскет, където всяка година борят куп проблеми, за да продължи да съществува мъжки състав. Тимът загуби един от лидерите си Радослав Колев, който вече играев Италия, но привлече Георги Кътев от ЦСКА. В крайна сметка, положителното е, че зала "Фестивална" ще продължи да приема мъжки баскетбол.

 

ПРОГРАМА ЗА А ГРУПА - МЪЖЕ, ЗАПАД, РЕДОВЕН СЕЗОН

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи