Прогнозите на ФИБА: Само един български отбор прескача групите в Европа


Прогнозите на ФИБА: Само един български отбор прескача групите в Европа
(сн. FIBA.com)
16-10-2018 16:01 | BGbasket.com

Груповата фаза в турнира ФИБА Къп започва утре. В надпреварата ще премерят сили общо 32 отбора, като сред тях са и българските Левски Лукойл, Балкан и Рилски спортист.

 

От ФИБА разгледаха подробно отделните групи, като прогнозираха кои отбори заемат първите две места във всяка от тях. Според анализа от нашите отбори напред ще продължи единствено Левски Лукойл.

 

Българският шампион е в група G заедно с Арис, Днипро и Катая, като според прогнозите напред ще продължи и гръцкия тим. От ФИБА отбелязват близнаците Калоян и Деян Иванови като звездите в тази група, а Кръстан Кръстанов е сред баскетболистите с най-голям потенциал.

 

 

В група B на Балкан всички отбори са участвали в груповата фаза и през миналия сезон, отбелязват от световната централа. Тимовете с най-големи шансове да продължат в следващия етап са Цмоки Минск и Белфиус Монс, за сметка на Балкан и АЕК Ларнака.

 

 

В група F италианският Варезе е сочен като една от атракциите в турнира през този сезон. Отборът достигна финал в надпреварата през 2015/2016 г., като се очаква с лекота да премине груповата фаза. Прогнозите сочат, че напред ще продължи и Алба Фехервар, а Рилски спортист и Порто ще отпаднат.

 

 

Във ФИБА Къп през този сезон има и още едно българско участие. В груповата фаза е и Истанбул ББ на Йордан Минчев. Турският тим също е оценен с добри шансове да заеме едно от първите места в групата, а българинът е поставен сред най-перспективните играчи.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА Къп, Рилски спортист, Левски Лукойл, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи