Берое неудържим на старта на Балканската лига


Берое неудържим на старта на Балканската лига
16-10-2018 22:16 | BGbasket.com

Берое стартира с убедителна победа участието си в новия сезон на Балканската лига, като се наложи със 107:77 при гостуването си на Башкими в Косово.

 

Българският тим бе неудържим в атака, и въпреки че през първото полувреме позволи на домакините да се държат в мача, през второто не остави никакъв шанс на състава от Призрен. Всички 11 баскетболисти на старозагорци изиграха своята роля в срещата и записаха поне по десетина минути.

 

Серия от 26:0 в края на първото и началото на второто полувреме реши всичко в мача в полза на "зелените".

 

Берое успя да поеме контрол върху двубоя от самото начало и въпреки някои колебания в първата част, във втората направи отлична серия от 10:0 и се откъсна напред. Любо Минчев гласува доверие на двама от младите си гардове от началото - Евгени Василев бе титуляр, а Ивайло Тонев се включи след него с шест точки за шест минути.

 

И в двете части от първото полувреме сценарият се повтори - Берое повеждаше, но домакините намираха път обратно. Тяхна поредица от 12:0 скъси дистанцията само до една точка в средата на втория период, след две тройки на Уйкан Каранези.

 

Старозагорци нямаха проблем с реализирането на точки, но допускаха доста от своя страна, което така и не им позволи да запазят преднината си в първите 15-тина минути. Башкими имаше и страхотен процент от тройката и именно това ги държеше в мача. Берое пак остави без кош косоварите в заключителните три минути и с 11 безответни точки и се оттегли с аванс от 57:45 на почивката.

 

Далин Бачински имаше 16 и 9 борби за българския тим само за 11 минути игра през първото полувреме.

 

Серията продължи и през второто полувреме, за да мине разликата 20 точки в четвъртата минута от него. Берое направи фантастично 26:0, а Башкими повече от 8 минути не бе вкарвал кош, за да изглеждат нещата вече повече от ясни.

 

Българският отбор нямаше спирка в нападение и вкарваше с лекота, при това и с немалко атракция в действията си.

 

Далин Бачински завърши с 21 точки и 11 борби, като игра само 18 минути. 21 плюс седем откраднати топки регистрира Конър Франкамп, 21 вкара и Джеймс Уайт. 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАШКИМИ - БЕРОЕ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ БАЛКАНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2018/2019

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В БАЛКАНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2018/2019

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2018/2019

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2018/2019

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Башкими, Берое, Балканска лига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи