Александър Везенков със страхотен жест към момичетата от школата на Балкан


Александър Везенков със страхотен жест към момичетата от школата на Балкан
(сн. facebook.com/olympiacosbc)
17-10-2018 10:52 | balkan-basket.com

Александър Везенков направи изключителен подарък за момичетата от Балкан. Най-добрият български баскетболист, чиито корени са от Ботевград, ще сбъдне мечтата им да гледат на живо двубой от най-силния клубен турнир Евролига. Везенков покани момичетата от школата на своя първи домакински мач от Евролига в Гърция този сезон на изцяло на свои разноски.

 

Поканата дойде още през лятото, когато първият българин, избран в драфта на НБА, направи няколко тренировки с момичетата от Балкан, докато се готвеше за своите мачове, и остана впечатлен от тях. Така накрая реши да ги зарадва с огромен подарък, с което показа, че е не само страхотен играч на терена, но и прекрасен човек. Везенков е известен със своята скромност и по никакъв начин не искаше да се разбира за милата му постъпка, но тя нямаше как да остане скрита.

 

В петък от 21:00 тимът на Везенков Олимпиакос приема Армани Олимпия Милано в двубой от трети кръг на най-силния клубен турнир. Това ще бъде и първият му домакински мач от Евролигата в тима на Дейвид Блат, а момичетата от Ботевград ще имат възможност да видят изявите му на живо в 16-хилядната зала в Пирея, носеща името "Стадион на мира и дружбата".

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Александър Везенков, Евролига, Олимпиакос
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи