Страхотна трета четвърт донесе успех на Берое Стара Загора в Словения


18-10-2018 23:15 | BGbasket.com

Берое Стара Загора се наложи със 78:65 над Триглав в Словения и взе първи успех като гост в Адриатическата лига. Това е и трета поредна победа за старозагорки в рамките на осем дни.


Следващ по програма мач за Берое в Адриатическата лига ще е българското дерби срещу Монтана 2003 на 27 октомври.


Берое играеше отлично в подкошието и благодарение на това водеше играта в първата четвърт. Домакините обаче не позволиха да се стигне до по-сериозна разлика и във втория период наваксаха и изравниха резултата. До почивката нещата вървяха кош за кош, преди две страхотни тройки на Виолина Кочева и Снежана Алексич, които дадоха преднина от 38:32 на старозагорки. Това бяха и първите тройки за Берое за двубоя, но дойдоха точно навреме, за да успокоят състава.

 

Страхотна трета четвърт буквално изстреля Берое напред, като момичетата на Таня Гатева нанизаха 20 точки само за 5 минути и поведоха с толкова. За тази част старозагорският тим вкара 31 и получи 17 точки.

 

Оттам вече Триглав нямаше много шансове да настигне българския си опонент и до края Берое поддържаше преднината си, въпреки щурма на домакините.

 

Ана Почек завърши с 25 точки и 8 борби за успеха, Виолина Кочева отбеляза 17. С дабъл-дабъл се отчетоха Бриана Люис - 13 точки и 12 борби, и Снежана Алексич - 10 точки и 11 асистенции. Агресивната игра под коша за българския отбор донесе и 21 точки от наказателната линия.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ТРИГЛАВ - БЕРОЕ СТАРА ЗАГОРА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА (ЖЕНИ)

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА (ЖЕНИ)

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА (ЖЕНИ)

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА (ЖЕНИ)

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое Стара Загора, Адриатическа лига - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи