Прогнозите на Бойко Младенов: Левски Лукойл превъзхожда Берое с качеството на баскетболистите


Прогнозите на Бойко Младенов: Левски Лукойл превъзхожда Берое с качеството на баскетболистите
Снимка: LAP.bg
02-11-2018 17:14 | Бойко Младенов | BGbasket.com

Преди петия кръг от НБЛ отново потърсихме бившия баскетболен национал Бойко Младенов. Специално за BGbasket.com той направи своите прогнози за предстоящите сблъсъци.

 

Академик София - Академик Бултекс 99

Академичен сблъсък. Бях изненадан от играта на Академик София срещу Берое. Не очаквах чак такава разгромна загуба в края. Надявам се в този мач да покажат малко по-добра игра, но срещу себе си ще имат добър отбор, който ще иска да победи на всяка цена. Академик София играе добре от началото на сезона, баскетболистите успяват да стопяват разлики и да се преборят във важни моменти. С оглед на това, че отборът наистина е млад му трябва повече постоянство. Ако играчите си повярват малко повече и започват да правят глупости. Ако са здраво стъпили на земята в този мач, най-вероятно ще се представят много добре. Няма да спечелят, но ще играят равностойно със силен съперник.

Фаворит: Академик Бултекс 99

 

Ямбол - Черно море Тича

Черно море имаше нужда от състезател като Георги Боянов. Липсата на опитен гард и като цяло на по-опитни състезатели, ще им усложни живота не само в този мач, а и през целия сезон. Не трябва да съдим момчетата. Ситуацията във Варна тази година е такава. Не се знае, може и да се промени. Черно море не е фаворит в този мач. В отбора има и контузени - Мартин Стефанов и Мартин Иванов, а и Пламен Алексиев отново няма д да се появи в игра, което прави задачата на варненци още по-сложна. Ямбол има по-сериозна селекция, опитни играчи, които са от много години там, а за капак е и домакин. С оглед на тези факти, Ямбол е категоричен фаворит.

Фаворит: Ямбол

 

Спартак Плевен - Балкан

Ако Балкан подцени Спартак Плевен, мачът ще стане интересен. Не е тайна, че Балкан е по-добрият отбор, който се представя добре не само в България, но и на европейско ниво. Въпреки загубата от Левски Лукойл, баскетболистите на Небойша Видич ще търсят победа на всяка цена. Може играчите да са малко уморени, но не трябва да подценяват съперника си. Спартак Плевен играе много силно в собствената си зала, играчите реализират много точки. Ще се получи интересен мач, но Балкан ще спечели. Определено селекцията на Балкан всяка година е добре мислена. Вземат се качествени чужденци и добри българи. Ще стане интересен мач за публиката, ще се наблюдава бърз баскетбол с много стрелба от далечно разстояние.

Фаворит: Балкан

 

Левски Лукойл - Берое

Тежка седмица за Левски Лукойл. За отбора се насъбраха доста мачове, но пък Тити Папазов разполага с дълга пейка. За сметка на това Берое не може да се похвали със същото, защото там има четирима контузени състезатели - Тихомир Желев, Ивайло Тонев, Адонис Файлър и Джеймс Уайт. Добрата новина е, че Александър Янев ще се завърне за този мач, след като изтърпя наказание и не игра в последния кръг. Той ще е изключително мотивиран сега да играе срещу Левски. Очаквам да се представи на ниво. Все пак дербитата в България са малко и ще се получи интересен и доста резултатен сблъсък.

Левски превъзхожда съперника си с качеството на баскетболистите. "Сините" имат много сплотен отбор, има хиимия и това се усеща. В дербитата, във важните мачове, играят много силно. От миналата година забелязвам, че Берое не успява да се събере в пълния си съатав, има доста контузени състезатели. Надявам се да видим най-накрая Берое в пълен състав.

Надявам се да не прехвърчат искри между треньорите. Тази седмица имаше доста искри в баскетбола за щяло и нещяло. Надявам се да няма пререкания между двамата най-добри треньори в България. Дано сблъсъкът да е само тактически.

Фаворит: Левски Лукойл 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Бойко Младенов, НБЛ-мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи