Левски Лукойл надви Берое в зрелищен мач с 214 точки


Левски Лукойл надви Берое в зрелищен мач с 214 точки
(сн. LAP.bg)
03-11-2018 20:53 | Мария Маринова

Левски Лукойл продължава победната си серия в мъжкото първенство. Баскетболистите на Константин Папазов спечелиха дербито на кръга срещу Берое със 109:105 в среща, изиграна в столичната зала „Триадица“. Двата отбора изиграха изключително зрелищен и атрактивен мач, изпълнен с много нерви и чести смени на водачеството, а победителят бе определен в последните секунди. В този двубой Берое бе без контузените Адонис Файлър, Ивайло Тонев и Джеймс Уайт.

 

Любопитното е, че Левски Лукойл вкара цели 20 тройки, докато Берое - 17.

 

След този мач шампионите са с баланс 5-0, докато тимът от Стара Загора е с 2-2, но и с мач по-малко.

 

В следващия кръг Левски Лукойл гостува на Академик Бултекс 99, а Берое приема Спартак Плевен.

 

Двубоят започна с тройка на Николай Стоянов, но последва серия от 9:2 в полза на домакините. На няколко пъти Берое се доближаваше само на 2 от своя съперник, а след първата част Левски Лукойл водеше с 26:20 след много силно начало на Калоян Иванов. Освен че не можеше да разчита на всички свои баскетболисти в този мач, Любомир Минчев трябваше да се справя и с трите лични нарушения на Александър Янев, получени за по-малко от десет минути.

 

Ситуацията на терена не се промени до средата на втория период, когато шампионите поведоха за първи път с двуцифрена разлика при 38:27. Берое обаче отвърна със 17 безответни точки, като близо пет минути домакините бяха без кош. Серията бе прекъсната от успешен наказателен удар на Деян Иванов, но след тройка на Далин Бачински гостите се оттеглиха на почивката при 47:39 в своя полза.

 

След паузата Берое поддържаше аванс от няколко точки. Натискът на Левски Лукойл обаче даде резултат и по-малко от две минути преди края на частта тимът на Константин Папазов стигна до нов обрат при 70:68. Последва размяна на кошове, преди последната част Берое имаше минимална преднина от една точка при 73:72.

 

Интригата се запази и през решителната четвърт. Четири минути преди края се стигна до ново равенство при 87:87, а Берое остана и без Далин Бачински, който бе изгонен за пет фаула. Калоян Иванов пък се контузи и трябваше да напусне принудително игрището. Левски Лукойл отново излезе напред с няколко точки, а минута и половина преди края наставникът на Берое получи техническо нарушение. Въпреки това гостите намалиха изоставането си само на 2, но този път домакините не допуснаха нов обрат и спечелиха. След края на мача Любомир Минчев и Миливое Мийович си размениха реплики, но до по-сериозен конфликт не се стигна.

 

Най-резултатен за Левски Лукойл беше Деян Иванов с 26 точки, Калоян Иванов добави 21, а с 19 точки се разписа Патрик Рембърт.


За Берое Конър Франкамп наниза 29 точки, а Тихомир Желев реализира 22 точки.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ - БЕРОЕ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2018/2019

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2018/2019

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2018/2019

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2018/2019

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Левски Лукойл, Берое
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи