Академик Бултекс 99 счупи каръка за първа победа този сезон


Академик Бултекс 99 счупи каръка за първа победа този сезон
(сн: BGbasket.com)
03-11-2018 19:34 | BGbasket.com

Академик Бултекс 99 взе първата си победа за сезона, като се наложи при гостуването си на Академик София със 102:79. Лишени от късмет до момента на няколко пъти пловдивчани изпуснаха успеха, но днес в Правец бяха безапелационни и заслужено победиха.

 

Отборът на домакините бе измъчван от контузии и болести, затова завръщането на Александър Милов без игрова практика на терена не успя да помогне много. Цветомир Чернокожев игра болен, а Николай Михайлов не успя да се включи въобще в срещата. Милен Дудев и Александър Илиев пък останаха извън терена с контузии.

 

Вероятно по тази причина Академик изигра най-слабия си мач до момента, като бе надигран и в двете фази на играта.
кадемик Бултекс 99 стартира по невероятен начин двубоя, като след серия от 10:0 за начало, в края на първата част вече водеше с 20.

 

Домакините имаха един кош от игра чак до последната минута от четвъртината, но позволиха на пловдивчани да реализират страхотен процент от своите атаки. Академик Бултекс имаше сериозно предимство и в борбата под коша, като след една част се откъсна с 30:10.

 

Академик София стопи малко от изоставането си в началото на втория период, но с добрата си успеваемост и борба, пловдивчани пак се върнаха на двайсетина точки напред и ги поддържаха без особени проблеми. На почивката те водеха с 56:32, при това без напрежение, докато нищо в играта на Академик София не се получи през първото полувреме.

 

Академик Бултекс започна второто полувреме с две поредни тройки, за да убие всяка възможна интрига. С много усилия и добрите изяви на Цветомир Чернокожев за домакините, разликата "падна" до 20 точки в началото на финалната част.

 

Раздвижената и много ефективна игра на плодвивския Академик в нападение обаче не остави надежди.

 

25 точки за 25 минути за победителите реализира капитанът Васил Бачев, а всички титуляри в състава записаха двуцифрен точков актив. Питър Олисемека се отличи с дабъл-дабъл за успеха със 23 точки и 19 борби.

 

Чернокожев бе най-полезен в отбора на Академик София с 19 точки, 15 реализира Николай Николов, а 12 добави Лъчезар Димитров.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АКАДЕМИК СОФИЯ - АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2018/2019

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2018/2019

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2018/2019

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2018/2019

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик София, НБЛ - мъже, Академик Бултекс 99
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи