Тити Папазов: Срещу Левски се играе с най-голяма мотивация


Тити Папазов: Срещу Левски се играе с най-голяма мотивация
03-11-2018 22:14 | Мария Маринова

Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов бе доволен след драматичната победа срещу Берое. Според него всички съперници излизат пределно мотивирани срещу шампионите, а неговият тим е спечелил най-вече с характер.

 

„В такъв мач трябва и спортният шанс да е бил на твоя страна. Смятам обаче, че спечелихме най-вече с характер след мини кризата, в която бяхме в последните пет минути на първото полувреме. Берое е много сериозен съперник. Срещу Левски се играе с най-голяма мотивация и най-лесно. Никой не ти се сърди, ако загубиш от Левски, а си герой, като победиш. Те имат потенциал, категорично го заявявам. Казах и в съблекалнята, че това може би ще е най-тежкият ни мач. Изхождам от класата на съперника и на треньора. В сряда играхме с Арис. Нормално е малко еуфорията да е в повече“, заяви Папазов след срещата.

 

Умората е по-скоро психическа, отколкото физическа. Радващото е, че сме с 24 асистенции. Двата отбора сме със сравнително малко грешки с този стил на игра, който показахме. Стана един сравнително добър мач за зрителите. Отборът на Берое също има причини да съжалява, но в същата ситуация щяхме да сме аз и моят отбор, ако бяхме загубили. Не беше невъзможно, мачът беше отворен до последно. Генерално беше тежък за контролиране мач от играчи, а най-вече и от треньори. Нямаме такъв стил на игра, но бяхме принудени. Има какво да се желае. Трябва да направим изводите и да сме готови другия път. Очевидно е, че в Берое се бяха готвили за мача стратегически и в известен период това даде резултат. Смятам, че трябва да съм доволен, защото постигнахме успех срещу много сериозен съперник, който и у дома, и навън играе еднакво силно и мотивирано“, каза още наставникът на Левски Лукойл.

 

Въпреки че в мача имаше много напрегнати моменти, Константин Папазов е категоричен, че между него и Любомир Минчев всичко е наред. „Между мен и Любо Минчев нямаше никакви искри. Доволен съм, че мачът приключи с феърплей. Не мога да коментирам ситуацията между него и Мийович, но между мен и Любо всичко е било перфектно и коректно. Аз нямам грам претенции към него, предполагам, че и той няма към мен. Коментирахме една ситуация, но не сме си разменили някаква остра реплика. Ако трябва да бъдем обективни, смятам, че и двамата се държахме перфектно“, сподели треньорът.

 

На Левски Лукойл предстоят три поредни гостувания във ФИБА Къп и вътрешното първенство. Папазов обаче се надява, че неговият тим ще успее да издържи на натоварената програма. „Много е важно каква е контузията на Калоян. Дано не е сериозна. Една идея сме по-готови за мачовете в Европа като мотивация и концентрация. Имаме много важен мач в сряда, който може да ни класира в следващата фаза (б.р гостуване на Днипро). Да се надявам, че ще успеем“, завърши наставникът на шампионите.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Левски Лукойл, Тити Папазов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи