Любо Минчев: Не искам да се оправдавам с умора


Любо Минчев: Не искам да се оправдавам с умора
(сн. LAP.bg)
03-11-2018 22:50 | Мария Маринова

Старши треньорът на Берое Любомир Минчев бе разочарован след драматичната загуба от Левски Лукойл. Въпреки по-късата ротация на неговия тим и проблемите с контузии, той е категоричен, че не умората е причина за загубата.

 

„Изходът на мача бе решен от големия процент, който двамата близнаци вкараха. Обикновено те бяха досега по 30%. Приел съм някакъв риск. Голямо вкарване и от двата отбора. Не съм очаквал от моя да бъде така, защото имахме проблеми в последните две седмици със състава“, заяви Минчев.

 

„Не искам да се оправдавам с умора и с друго. Има си проблеми. Играчите натрупаха фаулове. Трябваше да се пазим повече и до голяма степен в последните минути това ни изигра лоша шега като защита. Патрик Рембърт там ни би, за да не излезе Александър Янев за пет фаула също като Далин Бачински“, добави наставникът.

 

Той коментира и включването на младите играчи в мача. „Стараят се. Критикувам ги, като ги натискат. Изисквам от тях, защото според мен това е начинът, по който те могат да се развиват“.

 

Любомир Минчев разкри, че вече е наясно на кои баскетболисти ще разчита в предстоящите мачове от световните квалификации срещу Босна и Херцеговина и Франция. „Съставът съм го дал преди около седмица. Федерацията решава кога да го обяви, не зависи от мен“, сподели наставникът.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Берое, Любо Минчев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи