Георги Давидов: Вече всички отбори се подготвят добре за мачовете с нас


Георги Давидов: Вече всички отбори се подготвят добре за мачовете с нас
(Снимка: LAP.bg)
03-11-2018 22:51 | Мария Мицова

Старши треньорът на Академик София Георги Давидов нямаше много причини да бъде доволен от мача срещу Академик Бултекс 99, загубен в Правец от момчетата му. Наставникът не използва оправдания с контузиите и заболяванията, тормозили играчите му през цялата седмица, но бе категоричен, че те има какво още да дадат от себе си.

 

"Да, може би наистина това бе най-слабият ни мач до момента. След такова изключително лошо начало, няма как да се върнем срещу отбор с опитни състезатели. Загубихме мача още в първите 10 минути, те се разиграха, подготвени са много добре," заяви пред BGbasket.com Давидов. "Всички отбори вече се подготвят много добре срещу нас, защото видяха силните ни игри в началото. Но това начало вече не си го спомням. Реалността вече е друга и трябва да се адаптираме към нея. В началото на сезона програмата бе благосклонна, но сега се утежнява. В неделя вторият ни отбор играе с Атлетик, след това идват Рилски, Левски. Програмата е тежка, но нямаме право да униваме."

 

"Не успяхме да се справим с Олисемека и Бачев, и с добрата игра на Дейшон Найт стана почти невъзможно. Това бяха тримата основни състезатели, върху които трябваше да се фокусираме, но нищо не се получаваше," допълни той за двубоя. "Единственото добро бе, че Лъчезар Димитров се събуди, Ники Иванов също се стара много. Гардовете ни се стараха много в сравнение с предишните мачове, затова се радвам. Цветомир Чернокожев също се стара много, въпреки че игра с температура. Другите момчета имат още какво да дадат."

 

"Няма да оправдавам с контузии и болести. Казах им и преди мача. Излезеш ли на паркета, трябва да дадеш 100%, всичко останало е извинение," отбеляза Давидов. Относно проблемите той разясни: "Милен Дудев ще почива поне още седмица. Алекс Илиев не успяхме да го стабилизираме още от началото на подготовката, пропусна я цялата. Контузията му се оказа изключително упорита, той е много важен за нашия отбор, имаме нужда от него, не знам колко време ще отнеме. Александър Милов се завърна в състава, но му трябва време да се адаптира. Той също изпусна цялата подготовка. Аз съм доволен от старанието му днес, той е важна част от отбора и в движение ще се подобряват нещата."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик София, НБЛ - мъже, Георги Давидов,
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи