Костич: Имахме нужда от тази първа победа, българското първенство е на ниво


Костич: Имахме нужда от тази първа победа, българското първенство е на ниво
(Снимка: LAP.bg)
03-11-2018 23:21 | Мария Мицова

Старши треньорът на Академик Бултекс 99 Дарко Костич отчете важността на победата над Академик София в петия кръг на НБЛ, най-вече за самочувствието на момчетата му. Успехът бе първи за пловдивчани, които загубиха с минимална разлика няколко срещи до момента.

 

След първата победа за сезона, Костич сподели пред BGbasket.com: "Много трудна ни беше програмата дотук, знаехме, че ще е така. Имахме и мачове, които можехме да спечелим и ги загубихме в самия край, нямахме и късмет. Можеше да е доста по-различно. Имаше напрежение, разбира се, когато загубиш три поредни мача в лигата. Говорихме си доста за този мач, че противникът играе с много енергия и се справя добре в борбата в нападение. Спечелихме битката под коша за борбата, Питър Олисемека имаше почти колкото целия отбор на Академик - той 19, а те 21. Те вкарват доста точки след борба в нападение, затова се бяхме концентрирали да ги ограничим. Беше добре за момчетата, радвам се, те имаха нужда от подобна победа за самочувствие. Програмата ни продължава да е трудна, пътуваме за Косово, надявам се да победим и Башкими. След това приемаме Левски, гостуваме в Плевен. Имаме още какво да работим и какво да покажем. Психологически малко се бяхме сринали след загубата от Балкан, след като играхме много добре в началото. Работихме по този въпрос и мисля, че след днешната победа ще се вдигнат."

 

И пловдивчани не бяха подминати от проблемите с контузии: "Сезонът ще си е труден, защото са доста мачове. Играхме вече в Албания, пътувахме 13 часа дотам, сега още 9-10 часа до Косово. Александър Груев е контузен, Никола Вуйович все още не е напълно възстановен. Тренирахме с 9 човека почти цяла седмица. Това е баскетболът. Трудно е, но ние вярваме в тези момчета. Надяваме се до следващия мач Вуйович да е по-добре. Имаме и млади момчета, Мартин Сотиров днес се включи добре например."

 

"Този мач бе добър за нашето самочувствие. Искам да има самочувствие, концентрация и енергия, това казвам на играчите, ако имаме тези три неща, ще печелим много мачове. Ние се хвърляме винаги, така че след още малко време, ще се получат нещата," допълни сръбският треньор.

 

Костич изрази мнението си и за нивото на българския шампионат от видяното до момента: "Наистина нивото изглежда силно тук в България. Първите няколко отбора, Левски, Рилски, Балкан, Берое, много добри отбори, добри бюджети. Има силни чужденци, но и много добри български играчи."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик Бултекс 99, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи