Казахстанци дебютират в Балканската лига с мачове в София


Казахстанци дебютират в Балканската лига с мачове в София
05-11-2018 19:41 | BGbasket.com

Казахстанският Барсъ Атърау ще играе първите си срещи от Балканската лига в най-новата баскетболна зала в София. На 20, 21 и 22 ноември залата в Образователно-спортен комплекс “Лозенец” ще приеме три мача от надпреварата.

 

Казахстанците ще дебютират в турнира със сблъсъци с българските Академик Бултекс 99, Берое и македонския Кожув. Всичките срещи ще се играят в спортния комплекс към ЧСУ Свети Георги.

 

Залата бе открита през лятото и веднага прие част от мачовете от европейското първенство за младежи до 20 години. От началото на сезона там се играят и двубои от женската А група, в които домакин е Шампион 2006. По-рано през септември имаше и международен турнир за подрастващи до 14 години като част от програмата на ФИБА.

 

Пълният капацитет е 756 места, като залата е пригодена и за баскетбол, и за волейбол, и за тенис. Шест съблекални допълват функционалността ѝ.

 

Над залата има лекоатлетическа писта, а до нея по-малка зала за тренировки и мачове на подрастващи. Под нея се намира басейн, а има и две футболни игрища плюс допълнителни терени за малките.

 

Представители от Балканската лига вече посетиха съоръжението и останаха впечатлени от видяното. Ръководството на училището ги разходи из комплекса и двете страни се съгласиха да си съдействат за дебютните срещи на казахстанския Барсъ Атърау в турнира.

 


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ БАЛКАНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2018/2019

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балканска лига, Барсъ Атърау
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи