Левски Лукойл в Топ 5 на класация на ФИБА


Левски Лукойл в Топ 5 на класация на ФИБА
(сн. FIBA.com)
05-11-2018 20:30 | BGbasket.com

Левски Лукойл е сред най-добре представящите се отбори във ФИБА Къп, сочи класация на световната централа. Българският отбор заема четвъртото място в подреждането „Power Rankings”, което анализира мачовете на отборите в груповата фаза до момента. Топ 3 оформят Динамо Сасари, Бакен Беърс и Автодор Саратов.

 

Родният шампион е с пълен актив от три победи, след като спечели всичките си домакинства. От ФИБА отбелязват, че Левски Лукойл може да има доста дълъг сезон в Европа, но предстоящите три гостувания ще покажат колко труден съперник е.

 

Друг от българските представители в турнира – Балкан, заема 12-ото място. В анализа припомнят думите на Небойша Видич след мача с Белфиус Монс Ено: „Единственото нещо, от което съм доволен, е победата. От всичко останало – не“. „Зелените“ също са с три победи, но са най-ниско класираният отбор от тези без загуба.

 

Рилски спортист е поставен на 29-о място заради трите си поражения. От ФИБА посочват, че в българското първенство тимът е с четири успеха, но не така стоят нещата в европейските му мачове.

 

От световната централа разясняват, че класирането е изцяло субективно и плод на личната преценка на автора.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА Къп, Левски Лукойл, Балкан, Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи