Победа в Украйна продължи европейския рейд на Левски Лукойл


07-11-2018 20:45 | BGbasket.com

Левски Лукойл се наложи с 88:72 при гостуването си на Днипро в Украйна в четвърти двубой от група G на ФИБА Къп и остава непобеден до момента в турнира.

 

"Сините" загубиха само третата част от сблъсъка, но като цяло доминираше спокойно въпреки че бе на чужд терен в първи мач като гост. С успеха те се класират за втората фаза на ФИБА Къп, след като Катая победи Арис с 88:86 и така няма как някой вече да измести Левски от първите две позиции.

 

20 точки, 7 борби и шест асистенции записа Патрик Рембърт, 18 точки и 8 борби отчете Деян Иванов, а по 14 точки реализираха Христо Захариев и Никола Маравич.

 

Първата част бе сравнително равностойна, но малко след началото на втората Левски ескалира силно и тотално смаза противника до почивката. "Сините" имаха аванс от 21 точки и контролираха събитията. Днипро имаше по-добри моменти на старта на третия период, когато стопи изоставането си до 8 точки и отново доби самочувствие пред пълните трибуни в собствената си зала.

 

 

В тези минути Левски действаше и доста разконцентрирано, особено в атака, фаза, където обичайно българският шампион играе силно този сезон. Така след като вкара само седем точки за третата част, Левски изгуби голяма част от преднината си. Преди последните 10 минути разликата бе само 7 - 58:65.

 

Левски не бележеше лесно и в този заключителен период, като реализира повече от наказателната линия. Важна тройка на Деян Иванов с три минути до сирената върна двуцифрения аванс на "сините" и успокои малко тима. За пореден път с много опит в решаващите мигове Левски затвори успешно нещата в своя полза.

 

Левски бе в Украйна с група от 10 играчи, без Герасим Николов и Кръстан Кръстанов, а участие не взе и Калоян Иванов, който лекува контузия.

 

Въпреки че бе в състава на Днипро, в действие не влезе украинският национал Кирило Фесенко. Олександър Мишула с 21 точки бе най-резултатен за украинците.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ДНИПРО - ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА G НА ФИБА КЪП, СЕЗОН 2018/2019

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПА G НА ФИБА КЪП, СЕЗОН 2018/2019

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски Лукойл, ФИБА Къп
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи