От лагера на АЕК: Балкан беше най-добрият отбор в групата


От лагера на АЕК: Балкан беше най-добрият отбор в групата
(сн. FIBA.com)
08-11-2018 09:17 | Мария Маринова

Баскетболистът на АЕК Ларнака Юре Шкифич имаше основен принос за победата срещу Балкан във ФИБА Къп. Според него българският тим е най-добрият отбор в групата.

 

„Спазихме плана, който имахме за мача. Определено това беше най-добрият отбор в нашата група. Искаме да се придържаме към нашия план и да вземем успеха като гост. Това беше много важна победа за нас, защото загубихме последните срещи. Поздравявам моя отбор за победата“, заяви Шкифич.


Старши треньорът на тима Димитрис Кукурис също бе доволен от играта на своя тим. „Искам да поздравя моите играчи. Това е голяма победа за нас. Дойдохме тук за тежък мач срещу първия отбор в нашата група. Балкан е много добър отбор, който бе непобеден до днес. След загубата у дома ние трябваше да се противопоставим. Нуждаехме се от тази победа, за да запазим шансове да се класираме в следващия кръг във ФИБА Къп. Мачът беше оспорван. Знаехме, че Балкан ще се опита да наложи своя ритъм в мача, още повече като играе у дома. Те са отбор, който може да те накаже, ако не си концентриран 1-2 минути. Могат да те убият. Гледахме първите им три мача във ФИБА. За 1-2 минути те могат да станат големи дяволи за твоя отбор, но ние се държахме близо. Противопоставихме им се 3-4 пъти в мача. Моите играчи показаха характер и това бе много важно за нас. Удържахме победата и спечелихме двете точки, които ни трябваха“, заяви наставникът.

 

„Имаме още два мача във ФИБА Къп. След два дни играем и ключов мач в Кипър срещу Паралимни. Трябва да забравим днешния мач. Още веднъж поздравявам моите играчи, треньорите, но и отборът на Балкан за здравия мач. Желая успех на отбора в следващите два мача“, каза още Кукурис.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА Къп, Балкан, АЕК Ларнака
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи