Наказаха Любомир Минчев за един мач


Наказаха Любомир Минчев за един мач
(сн. LAP.bg)
08-11-2018 10:02 | beroebasket.com

Старши треньорът на Берое Любомир Минчев е наказан за една среща и му е наложена глоба в размер на 1000 лева, съобщават от клуба. Това решение е взел на вчерашното си заседание Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига. Това означава, че наставникът няма да води Берое в предстоящото домакинство на Спартак Плевен в събота.

 

До тази развръзка се стига след доклад на дежурния представител на БФБ след срещата между Левски Лукойл и Берое, в която старозагорци отстъпиха със 105:109.

 

В мотивите си членовете на органа посочват, че според тях е доказано извършено дисциплинарно нарушение от страна на Любомир Минчев, поради което му налага най-тежката санкция, предвидена в правилника на федерацията. Решението на ДАС може да бъде обжалвано в едноседмичен срок от страна на клуба.

 

Отделно от това Любомир Минчев е глобен и с още 100 лева заради отсъдено техническо нарушение в четвъртата част на двубоя с Левски Лукойл. В този случай наказанието е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

Преди две седмици състезателят на Берое Александър Янев също бе наказан за един мач заради обиди към рефер.

 

От ДАС все още не са обявили официално всички санкции след последния кръг в първенството.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Берое, Любо Минчев, ДАС
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи