Най-добрата баскетболистка в Европа пристига в София


Най-добрата баскетболистка в Европа пристига в София
Алина Ягупова
12-11-2018 12:27 | Мария Мицова

Най-добрата баскетболистка в Европа пристига в София. Това заяви селекционерът на женския ни национален тим Стефан Михайлов, преди да събере състава си за последните квалификации от настоящия цикъл.

 

В събота, 17 ноември, България приема Украйна, а според Михайлов украинката Алина Ягупова в момента е най-добрата на континента.

 

BGBasket.com и Sportmedia.tv ще излъчат двубоя от зала "Универсиада", с начален час 18:00.

 

"Подготовка се започва в понеделник, в събота приемаме Украйна. Доста класен отбор, там играе според мен най-добрата баскетболистка в момента в Европа Алина Ягупова. Ще има възможност да се види в България, първо в София, а след това и срещу Берое в Стара Загора в Еврокъп. На ниво мъжки баскетбол е. Имат и американка с добра визитка. Различни проблеми им попречиха последните години, но за мен това е отбор от Топ 6 на Европа," разказа за BGBasket.com Михайлов.

 

За новите имена в тима му и за очакванията за двубоите с Холандия и Украйна, той допълни: "Трябва да се постараем да сме преди Холандия. Така се получи, че последните години много момичета се отказаха, а точно те трябваше сега да изнасят тежестта. Стефка Митева, Радостина Димитрова, Жаклин Златанова, Диана Войнова, Даниела Петева. По различни причини те спряха да играят. Миналата година включихме Гергана Иванова, Карина Константинова и Ива Костова, и сега е нормално, като ги няма тези, които се отказаха, да включим тях. Ново ще им бъде, различно, различни принципи на игра за съвсем кратко време, това ще е коренно различно. Но им е дошло времето, те рано или късно щяха да бъдат повикани."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (жени), Украйна (жени)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи