Михаил Михайлов: Победа над Левски Лукойл в НБЛ е по-ценна от такава във ФИБА Къп


Михаил Михайлов: Победа над Левски Лукойл в НБЛ е по-ценна от такава във ФИБА Къп
(сн. LAP.bg)
07-12-2018 15:50 | Мария Маринова

Президентът на Балкан Михаил Михайлов отчете като положително класирането на Балкан в следващия етап на ФИБА Къп. Според него обаче големите успехи за клуба тепърва предстоят. Той е уверен, че отборът има сили да прескочи и втората групова фаза.

 

„Ботевград е баскетболен град, всички знаете това. Когато сме имали една целенасочена и правилна посока на развитие, сме стигнали до този успех. За мен не е толкова голям успехът, колкото се надявам, че големите успехи тепърва предстоят. Факт е, че две години участваме в този турнир, а тази вече сме на следващото ниво, което безспорно ни радва. Смятам, че успехите в нашия клуб тепърва предстоят и с работата, която вършим всички, ще успеем да качим клуба още едно ниво нагоре. Не съм далеч от идеята, че можем да прескочим и този етап, въпреки че конкретно във ФИБА Къп не сме си поставяли цели. Виждам, че отборът ни е добър и съм убеден, че като тренира повече, ще заиграем още по-добре. В турнирите има повече пътувания и по-малко тренировки. Надявам се отново да влезем в ритъма, в който бяхме, да покажем добри игри и резултати“, заяви Михайлов на пресконференция на клуба днес.

 

Той сподели, че „зелените“ ще се борят във всички турнири, като нито един от тях няма да е с приоритет пред останалите: „За пръв път ще изпаднем в ситуация декември и януари да играем на три фронта, поне откакто аз съм президент. Предполагам, че ще е нещо ново за нас и ще трябва да се напаснем към тази ситуация. Със сигурност вече посвикнахме с цикъла сряда-събота, така че ще вложим максимални усилия да се представим добре във всички турнири. Не сме дали приоритет някъде, просто малко ги променяме. Изцяло играем мач за мач, за да може във всеки да стигнем до максимума. Някой път се получава, друг път не. Вярвам в отбора, в треньора и играчите и съм убеден, че добрите резултати тепърва предстоят. Виждам много голям потенциал в отбора. Има играчи, които още не са достигнали върхова форма и тепърва ще покажат това, което могат.“

 

Венцислав Петков: Имаме реални шансове да излезем от групата

 

Балкан направи някои промени в хода на сезона, като последната е привличането на Павлин Иванов. Все още обаче не се знае дали това ще е окончателният състав. „Не мога да кажа дали ще има още промени в състава, трансферният прозорец е доста дълъг. Направихме някои корекции в отбора ни. На този етап сме направили това, което считаме, че е правилно за нас. Времето ще покаже дали сме уцелили или не. Селекцията е напасване, да наредиш пъзела, а после да ги наредиш и на терена. Треньорът ще каже повече“, заяви Михайлов.

 

В следващия етап на ФИБА Къп  ще има и българско дерби, след като Балкан и Левски Лукойл се паднаха в една група. „Всяка победа над прекия конкурент е ценна. Не мога да ги разделя на ФИБА Къп или на първенството. За мен лично, ако спечелим в лигата, ще бъде по-ценно“, сподели президентът на ботевградския клуб.

 

Небойша Видич: Никой няма да ни вземе титлата този сезон с нещоизвън баскетболния терен

 

Освен Левски Лукойл, „зелените“ ще имат за съперници още Алба Фехервар и Ирони Нес Циона. „Щом са в следващата фаза, отборите наистина са силни. Познаваме Левски Лукойл, шампион на България. Унгарският тим игра с Рилски спортист. Израелците  пък отстраниха Клуж, където играе Станимир Маринов. От него имаме информация, че са доста добър отбор. Така че това е едно сериозно препятствие за нас, надявам се да се преборим сполучливо. Надявам се да покажем нашите силни страни и да вървим напред, но дори и да не се получи, няма драми и трагедии при нас. Относно това, че ще играят два български отбора за мен е хубаво, както и от икономическа гледна точка. Освен разходите за пътувания, се спестява и енергията на самите играчи, което не е малко. Още повече, в последните години Левски срещу Балкан е едно истинско българско дерби с огромен заряд. Играе се винаги пред пълни зали, поне в Ботевград е така. Доволен съм от този факт, а и реално ще се пробваме срещу Левски с чужди съдии да видим какво ще се получи“, заяви Михайлов.

 

Михаил Михайлов: Манипулациите в българския баскетбол са огромни

 

„Много причини ме карат да отбележа този факт и много неща, които знам. Пак ще се върна на темата, че Балкан и Левски е мегадерби в последните години и решава титлата. Страдали сме от много съдийски неволи, решения и мерене с различен аршин. До преди година беше Лукойл Академик, сега е Левски Лукойл, но в крайна сметка титлата се решаваше между отбора със спонсор Лукойл и Балкан. Имаме претенции, че невинаги нещата са стояли чисто и точно. Когато сме били побеждавани по правилата, винаги сме стискали ръката на противника, както беше и в последния мач в Ботевград. Когато са те надиграли на терена, поздравяваш, продължаваш да тренираш и чакаш следващия мач, за да се пробваш да победиш и ти. Имаме си своите претенции, а и знаем как се работи в българския баскетбол", каза още той.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА Къп, Балкан, Михаил Михайлов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи